Zakenpartner Tanja Dexters gelooft nog altijd dat Flamingo Bar succes kan worden: “Misschien iets te snel van start gegaan”

© Jan Van der Perre

Flamingo Bar, de veelbesproken horecazaak van Tanja Dexters op de Antwerpse Groenplaats, heeft zaterdag dan toch de deuren geopend. Sterkedrank kun je er niet krijgen, maar dat is volgens bedenker Atila Usul een kwestie van tijd: “We zijn met alles in orde.”

Tom De Leur

“Sorry! Party is off!”, stond vrijdag op de website van Flamingo Bar, de nieuwe bar-brasserie van ex-Miss België Tanja Dexters (41) in Antwerpen. Het openingsfeest met vijftienhonderd gasten werd afgeblazen omdat de zaak nog vóór de opening was drooggelegd. De uitbaters hadden bezoek gekregen van de politie, die nog even kwam aanstippen dat de drankvergunning nog niet in orde was. Flamingo Bar mocht de deuren openen, maar voorlopig geen druppel sterke drank schenken.

Gisteren ging de bar op de Antwerpse Groenplaats zoals aangekondigd open om 13 uur, maar dan als brasserie en restaurant. De zaakvoerder moest een aantal klanten ontgoochelen met de melding dat hij geen sterkedrank mocht serveren. “Ik doe het liever zo dan vandaag te sluiten. Dan is de kans groter dat de mensen terugkomen.”

55 keer rijverbod

Ook in de zaak aanwezig: Atila Usul, de niet onbesproken zakenpartner van Tanja Dexters. Usul was betrokken in een aantal faillissementen, kreeg al 55 keer een rijverbod opgelegd en werd ook verdacht van witwaspraktijken. Hij wuift die berichten weg als “sensatiezucht van de kranten”. “Ze spreken van 22 faillissementen, maar ik ben hooguit drie keer failliet gegaan. Ik ben ook helemaal niet de geldschieter van Tanja Dexters. Ik heb het concept van Flamingo Bar bedacht, ik regel de artiesten en de evenementen hier, ik doe de sociale media en volg het personeel op.”

© rr

Dat de bar geen sterkedrank mag serveren, is natuurlijk een streep door de rekening. Maar er is een uitleg voor de vergunning die op zich laat wachten: “We hebben deze zaak in amper twee weken tijd verbouwd. We hadden er lang over kunnen doen, maar de zaakvoerder betaalt hier 7.500 euro per maand: je moet die periode van de verbouwing zo kort mogelijk houden. Misschien zijn we iets te snel gegaan.”

Hobbelig parcours

De drankvergunning zou ongeveer twee weken geleden zijn aangevraagd. Een beetje laat, want de stad heeft zestig dagen om te beslissen. Dat vergunning op zich laat wachten door het hobbelige zakelijke parcours van Atila Usul, klopt volgens hem niet: “We hebben het nagekeken. Bij de vorige zaak die hier zat, Chez Charles, duurde het ook zestig dagen voor die vergunning rond was. Wij hopen dat het sneller kan, natuurlijk, want we zijn met alles in orde.”

In afwachting wordt het concept van Flamingo Bar aangepast: voorlopig is die van 13 tot 23 uur open als brasserie en restaurant. Een ambiancecafé met livemuziek zal voor later zijn. Zonder sterkedrank, al mogen wijn en bier wel bij het eten.

© Jan Van der Perre

Atila Usul gelooft in Flamingo Bar, al ligt die op een locatie die sinds jaar en dag vervloekt lijkt. “We zitten tussen het Hilton hotel en het Hard Rock Café: deze locatie is wél goed. En we hebben Tanja Dexters.” (lacht)

Tanja Dexters was gisteren niet bereikbaar voor commentaar. Zij zette een foto van zichzelf op Instagram met de woorden: “No licence for alcohol, no licence for car, let’s Flamingle.” Geen vergunning voor alcohol, geen vergunning voor de auto, laat ons ‘flamengen’.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer