Man loopt gevaarlijke vleesetende bacterie op door blootsvoets op strand te lopen: “In het ziekenhuis voelden ze zich ongemakkelijk”

Een Amerikaan heeft mogelijk een vleesetende bacterie opgelopen nadat hij afgelopen week blootsvoets over het strand liep.

SGG

Brent Norman uit de Amerikaanse stad Charleston is een fervente wandelaar en dat deed hij het liefst langs de kustlijn van Sullivan’s Island en Isle of Palms. Maar toen hij afgelopen week aan zo’n tocht begon, stapte hij op een schelp. Dat overkomt hem wel vaker, maar dit keer was er toch meer aan de hand.

“Omdat de getijden vrij hoog waren, ben ik helaas op verschillende schelpen gestapt”, vertelt hij aan de lokale nieuwszender WCIV. “Ik ben mijn hele leven op stranden opgegroeid en ben op waarschijnlijk meer dan 10.000 schelpen gestapt.” Maar in de dagen die volgden op zijn wandeling, begon hij een ernstige pijn in zijn voet te voelen. Dat escaleerde en Norman beschreef de pijn zoals een nagel die door zijn voet werd geduwd. Na een week en heel wat extra zwelling kon hij niet meer wandelen.

Donderdag besloot hij dan toch naar het ziekenhuis te gaan, waar het medisch personeel hem verbaasd aankeek. “De ogen van iedereen achter de incheckbalie waren ongeveer twee keer zo groot als normaal”, zei hij. “Ik kon zien dat mensen zich ongemakkelijk voelden toen ze om me heen zaten en ernaar keken.”

In het ziekenhuis kreeg hij een opvallende diagnose: zijn voet was geïnfecteerd met vibriosis - veroorzaakt door de vibrio bacterie. Zo’n infectie zou kunnen leiden tot necrotiserende fasciitis, een ernstige infectie waarbij het vlees rond een open wond afsterft.

Norman kreeg een antibiotica-injectie in het ziekenhuis en moet nu de komende weken medicatie nemen. Hij zal voorlopig niet meteen terugkeren naar het strand.

© WCIV

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen