Belgisch Fed Cup-team is zeker van behoud in Wereldgroep I en wint ook overbodig laatste duel tegen Italië

Het Belgische Fed Cup-team heeft zich verzekerd van het behoud in Wereldgroep I, de elitegroep met de acht beste landen ter wereld. Nadat België gisteren al op een 2-0 voorsprong kwam tegen Italië, ging ook het derde duel naar onze landgenotes: Elise Mertens (WTA 17) won vrij gemakkelijk van Sara Errani (WTA 91)

svar

Mertens walste gisteren al in de eerste set over Jasmine Paolini (WTA 145) met 6-1 en maakte het vervolgens af in de tweede set (7-5). In de derde wedstrijd nam ze het op tegen Sara Errani, die gisteren in drie sets de tweede wedstrijd verloor tegen Alison Van Uytvanck (WTA 50): het werd 6-4, 6-7 (6-8) en 6-2. Errani klaagde over problemen aan haar kuit, maar besloot de wedstrijd tegen Mertens toch aan te vatten.

De Italiaanse bood in de eerste set aanvankelijk nog wat weerwerk, maar Mertens versierde bij een tussenstand van 5-3 twee setballen. De eerste benutte onze landgenote meteen, waarmee ze de eerste set in de wacht sleepte (6-3). De mentale veer was nadien gebroken bij Errani, want in de tweede helft ging Mertens erop en erover: het werd in geen tijd 6-1 waarmee Mertens de set, de wedstrijd en het Fed Cup-duel besliste. België is door deze overwinning verzekerd van het behoud in Wereldgroep I, de hoogste Fed Cup-divisie waarin slechts acht landen mogen spelen.

De vierde enkelwedstrijd ging niet door. Daarin zou Alison Van Uytvanck het opnemen tegen Jasmine Paolini. Kirsten Flipkens en Elise Mertens hebben zondag in Genua het overbodige dubbelspel tegen het Italiaanse duo Deborah Chiesa/Jasmine Paolini gewonnen in de play-offs van Wereldgroep I van de Fed Cup. Het werd 6-1 en 6-4. De ontmoeting tussen Italië en België eindigt zo op 0-4 in het voordeel van de Belgen.