Joeri De Knop
Volledig scherm
© Joeri De Knop

Horroretappe eist zijn tol: Cavendish en Kittel finishen buiten tijd en moeten naar huis

Tour de FranceMarcel Kittel en Mark Cavendish moeten de Tour verlaten. Beide topsprinters finishten buiten de toegestane tijdslimiet in de bergrit naar La Rosière. De Australiër Mark Renshaw, ploeggenoot van Cavendish bij Dimension Data, moest eveneens naar huis. De Duitser Rick Zabel, die net als Kittel bij Katjoesja rijdt, finishte enkele seconden na het verstrijken van de termijn, maar de jury had clementie.

11 reacties

  • dominique castelein

    6 jaar geleden
    EQS ,met Lefever,hebben een team dat gesmeerd loopt,geen ego's,zelfs Gilbert moet plooien of vertrekken,persoonlijk vind ik dat gilbert daar niet thuis hoort,veel te groot ego,dat past niet bij EQS
  • Henkie Janssen

    6 jaar geleden
    Suggestie van Kittel en doping bij quickstep slaan nergens op. Denk ook mentaal probleem. Was beter bij quickstep of sunweb gebleven teams waar teamspirit hoog staat aangeschreven.
  • Luc Deville

    6 jaar geleden
    Ik denk dat Kittel een mentaal probleem heeft. Hij rendeert blijkbaar alleen als hij 1000% vertrouwen heeft van de ploeg en kan zich niet of moeilijk over tegenslag of een mindere periode zetten. Zijn carrière is een aaneenschakeling alles of niets.
  • eric maier

    6 jaar geleden
    Konisjev moet niet zagen... ze hebben zelf een zwaar voorstel gedaan aan Kittel. ik denk dat de prestaties er niet komen omdat hij er niet kan aarden in dat team. Ook "der panzerwagen" tony Martin rijd sinds zijn overstap behoorlijk onder zijn niveau. Het is geen geheim dat er heel vaak wrijvingen zijn tussen renners en teamleiding bij Katusha
  • Wim Offermans

    6 jaar geleden
    Drijven de mensen achter de planning het geheel een beetje te hoog. Toen ik vorige week de benen van een renner na inspanning onder de ogen kreeg stelde ik mij toen ernstige vragen.