Moeilijke ochtendspits: E40 tijdlang versperd door zwaar ongeval, “blijf de omleiding volgen”

Het dreigt een moeilijke ochtendspits te worden voor wie vanuit West- of Oost-Vlaanderen naar Brussel moet. Door een zwaar ongeval op de E40 van Gent naar Brussel Was de snelweg in Erpe-Mere een tijdlang volledig dicht. Het ongeval is afgehandeld maar het verkeerscentrum raadt automobilisten aan de omleidingen te blijven volgen.

adb

Een vrachtwagen en twee personenwagens raakten op de E40 in Erpe-Mere betrokken bij een ongeval en er lagen brokstukken op de weg. De rijbaan richting Brussel was een tijdlang volledig versperd. Intussen is het ongeval afgehandeld maar het verkeerscentrum raadt automobilisten aan de omleidingen te volgen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© Wim Jacobs

Via E17, N16 en A12

Wie nog moet vertrekken, krijgt de raad om te rijden via de E17, de N16 en de A12. Van Gent naar Hasselt rijdt u het best via Antwerpen. Ook in de richting van Gent was er een tijdlang hinder omdat er brokstukken op de linkerrijstrook lagen. Daar is de rijweg vrijgemaakt.

Ook het verkeer op de calamiteitenroute tussen Erpe-Mere en Aalst is intussen vastgelopen. Er staan lange files op de N46 vanuit Zottegem en de N9 vanuit Gent. “Je kan die wegen met de auto beter helemaal mijden.”

Vier mensen raakten lichtgewond bij het ongeval, er is alsnog geen sprake van zwaargewonden. De vrachtwagenbestuurder zou in slaap gevallen zijn.

© Wim Jacobs

Meer informatie over de omleidingen is te vinden op de website van het Verkeerscentrum.

© Wim Jacobs

© Wim Jacobs

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen