Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © REUTERS

“VS wil nog vijf andere Chinese techbedrijven op zwarte lijst”

De Amerikaanse regering overweegt om sancties op te leggen aan meerdere Chinese beveiligingsbedrijven, waaronder Hikvision, een grote producent van bewakingscamera’s. Dat meldden ingewijden bij het Witte Huis. Door de bedrijven op een zwarte lijst te zetten kunnen die geen Amerikaanse technologie meer kopen zonder toestemming van de autoriteiten, net als onlangs met het Chinese technologie- en telecomconcern Huawei werd gedaan.

8 reacties

  • Giovanni Vanhecke

    5 jaar geleden
    Man man man een of andere ceo bij Huawei is lid van de communistische partie en niet de eerst de beste, China is geen land die technologies verder staat dan pakweg eu of America gezien de moment iemand een patent maakt eigenlijk al zijn geheimen vrijgeeft en laat het nu juist China zijn die er zich weinig van aantrekt dat patenten nu een maal betaald moeten worden, ik heb zelf een Huawei telefoon en tablet, die zijn fantastisch maar zie ook eens de waarheid. Vicenews heeft er een korte docu van
  • Steve Warson

    5 jaar geleden
    Amerikanen kunnen natuurlijk onmiddellijk en spotgoedkoop superieure Amerikaanse technologie kopen........ NOT Ik kom niet meer bij van zoveel incompetentie.
  • Ramon Simon

    5 jaar geleden
    Rusland en China beschikken over de meeste zeldzame metalen voor zonnepanelen en windmolens. Wij, de EU hebben zeer weinig grondstoffen. Tot een bepaald punt is handel goed, wij hebben dingen ide China niet heeft en omgekeert, maar wij hebben hele industrieen met kennis en al aan China gegeven, dat gaat ons zeer zuur opbreken.
  • stef baggen

    5 jaar geleden
    Eigen markt veilig en sterk stellen waar zit onze spraaktechnologie nu ...wereld leider en markt willen zijn
  • Micheline Gevers

    5 jaar geleden
    Wanneer en hoe gaat China terugslaan? Dit gaat van kwaad naar erger. Wat is het volgende?