Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Trossard: "Slechtst mogelijke moment om uit te vallen"

Leandro Trossard is minstens drie weken buiten strijdBeeld Photo News

Een blessure komt nooit gelegen. Maar dat Leandro Trossard net nu een paar weken buiten strijd is met een schouderblessure komt hard aan voor de Genkse winger.

Met de arm in een brace gewikkeld onder zijn Genkse trainingspolo kwam Leandro Trossard gisterenochtend de luchthaven van Oslo binnengewandeld. Na een harde smak tegen de Noorse kunstmat in Sarpsborg sprong zijn schouder even uit de kom. Dokter Philip Thijs trok de schouder opnieuw in de kom op het veld, maar voor alle zekerheid werd de Genkse winger toch nog naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek.

"Het enige wat ik op dit moment weet, is dat het om een schouderluxatie gaat en geen breuk", zegt Trossard. "Om exact te weten hoelang ik out zal zijn, moet ik nog een paar onderzoeken ondergaan in Genk."

De eerste berichten wijzen in elk geval op een inactiviteit van minstens drie weken. Een dubbele klap voor Trossard, die naast de wedstrijden met Racing Genk ook de dubbele interland tegen Zwitserland en Nederland met de Rode Duivels mist. Trossard moet dus nog minstens een paar maanden wachten op die eerste cap. "Dat maakt het extra zuur", zuchtte hij. "Een slechtere timing voor een blessure kon haast niet. Het is doodjammer, maar er is niets aan te doen. Ik moet vooruitkijken."

Dat geldt ook voor coach Philippe Clement. Hij moet op zoek naar oplossingen op de linkerflank. "Er zijn een aantal opties om Trossard te vervangen", zei Clement gisteren vlak voor de terugvlucht naar Maastricht. "Ik wil de training van zaterdag afwachten om een aantal dingen uit te proberen. We zullen kijken wie het op welke manier invult."

Zhegrova, tegen Sarpsborg niet eens bij de selectie, en Paintsil lijken de voornaamste kanshebbers op een basisplaats zondag in de Ghelamco Arena. "Het wordt geen wedstrijd waarin we tien kansen zullen krijgen", weet Clement. "Gent staat onder druk, maar ik had het misschien liever anders gezien. Nu zullen we een supergemotiveerde ploeg tegenover ons krijgen. Club Brugge won daar met 0-4, maar die wedstrijd had de eerste helft helemaal anders kunnen lopen."