De kandidaten van TIM die in oktober op de lijst zijn terug te vinden.© Guy Van Nieuwenhuysen

TIM wil schepen voor veiligheid in volgende legislatuur

Turnhout -

De lokale partij TIM bestaat twaalf jaar en viert die verjaardag traditiegetrouw met gebak op de Grote Markt. De partij heeft de ambitie om in Turnhout weer aan het bestuur deel te nemen.

“Ik denk dat we dit jaar kunnen profiteren van het feit dat we een lokale partij zijn”, zegt Eric Vos, die opnieuw lijsttrekker zal zijn voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. “Na juni gaan de nationale partijen onderhandelen en kibbelen om nationale regeringen te kunnen samenstellen. Wij blijven ver van dat politieke gewoel om aan een sterk aanbod voor de Turnhoutenaars te kunnen werken.”

Uit peilingen blijkt alvast dat TIM zou kunnen standhouden, al gaat Eric Vos uiteraard voor winst. De partij heeft een trouwe achterban. “We zijn erg aanspreekbaar en sluiten niemand uit. Respect voor en door iedereen blijft de rode draad in onze werking. Daarom klinkt de naam van onze partij ook als een voornaam.”

Eric Vos spreekt de sympathisanten toe tijdens het verjaardagsfeest van TIM.© Guy Van Nieuwenhuysen

Als TIM na de gemeenteraadsverkiezingen mee aan de onderhandelingstafel mag, zal de partij aandringen op een schepen van veiligheid. “Veiligheid moet de rode draad door het stedelijk beleid worden. De schepen van Veiligheid krijgt een coördinerende opdracht, over de beleidsdomeinen heen.”  (gvn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Turnhout