© Snoezelliedoe Limburg

© Snoezelliedoe Limburg

© Snoezelliedoe Limburg

© Snoezelliedoe Limburg

© Snoezelliedoe Limburg

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

UCLL-studenten ontwikkelen een kindvriendelijke snoezelcaravan

Afgelopen vrijdag 22/06/2018 toonden de leerlingen van de UC Leuven-Limburg te Hasselt hun eindproject. De opdracht die ze meekregen in het begin van dit schooljaar was: “Ontwerp een project dat een meerwaarde kan bieden in het kleuteronderwijs”. Eén van die projecten was Snoezelliedoe, een kindvriendelijke snoezelcaravan.

Snoezelliedoe Limburg

Snoezelliedoe is een caravan waar het snoezelen centraal staat en iedereen binnen de schoolcontext gebruik van kan maken. Aan de hand van verschillende materialen die het snoezelen stimuleren, wordt er een rijke belevingswereld gecreëerd waar ieder zintuig geprikkeld wordt.

De hoofdfocus is het creëren van rust. In de drukke samenleving van vandaag is voor een kind de nood wel eens hoog om te kunnen ontsnappen van de drukte in een klas, naar een rustige omgeving.

Door gebruik te maken van een camera die makkelijk te verbinden is met een smartphone, tablet of computer, is de aanwezigheid van de begeleider niet vereist én krijgen de kinderen de kans om zelfstandig te snoezelen. Kinderen leren op die manier omgaan met hun eigen gevoelens en behoeften door middel van sensomotorische technieken en materialen. Ze krijgen daarbij niet enkel de kans om zelfstandig te snoezelen, maar ook in verbondenheid met elkaar. Hierdoor kunnen we de relatie tussen kinderen onderling en kind-leerkracht verbeteren waardoor het welbevinden naar een hoger niveau kan gebracht worden.

Dit project werd gerealiseerd door 3 studenten kleuteronderwijs: Sofie Martin, Céline Kelchtermans en Tine Ras

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer