zondag 16 december 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

 Marc Herremans - Corelio

BOSSIE IS DE BAAS

Elk weekend duwen we onze huisanalist Johan Boskamp twee actuele stellingen onder de neus.

De niet-op-zijn-mondgevallen Rotterdammer heeft maar twee opties: hij kan 'akkoord' of 'niet-akkoord' gaan met onze prangende thema's. Want...

 JEFFREY GAENS

Stelling 1

Genk hoeft niemand te vrezen in de Europa League

NIET AKKOORD

“Dat Genk zich zo vlotjes plaatste voor de knock-out fase van de Europa League, verbaast me niet. Het haalt al het hele seizoen een hoog niveau. Af en toe zit er wel een ‘zeperd’ tussen maar dat is heel normaal. Het leukste vind ik dat ze ook in Europa altijd van hun eigen idee uitgaan. Er zit heel veel voetballend vermogen in deze ploeg en dat laten ze ook zien. Als je goeie aanvallende spelers hebt, moet je aanvallen. Zo simpel is het. Dat heeft Flippie Clement ook goed begrepen en dat leidt tot enorme resultaten.”

Ik hoop dat Genk ook tegen een Europese klepper op dezelfde manier zal blijven voetballen. Zoals Ajax dat altijd doet

“In de knock-outfase zullen ze vroeg of laat wel teams van een ander kaliber tegenkomen dan Sarpsborg. De eerstvolgende tegenstander zou nog haalbaar moeten zijn, maar daarna wachten teams als Chelsea, Arsenal, Napoli, Sevilla, Inter, …Dat zijn ploegen die bij de beste twintig van Europa horen. Dan wordt het heel moeilijk om door te stoten. Toch hoop ik dat ze ook tegen zulke kleppers op dezelfde manier blijven voetballen. Zoals Ajax dat ook altijd doet.”

“Anderlecht was voor de slotmatch al uitgeschakeld, aan hun Europees parcours zullen we geen woorden meer vuil maken.”

“Voor Standard is het dan weer zwaar klote dat ze niet doorstoten. Vaak ben je al zeker van een Europese lente als je je drie thuiswedstrijden kan winnen. Nu pakken ze tien punten en liggen ze er toch nog uit. Dat is niet enkel een financiële domper, voor veel spelers was het ook een goede ervaring geweest om eens tegen een Europese topclub te spelen. Van die wedstrijden word je beter en zet je stappen vooruit in je leerproces. En daar heeft Michel Preud’homme het toch altijd over.”

 Photo News

Stelling 2

Club Brugge heeft het maximale uit de Champions League gehaald

AKKOORD

“Ik heb niet het gevoel dat er voor Club Brugge meer inzat dan de derde plek die hen een ticket gaf voor de Europa League. Atlético en Dortmund waren gewoon een klasse sterker. Kijk naar de thuismatch tegen Atlético, daarin was doelman Horvath de man van de match. Dat zegt genoeg. Hij hield Club overeind. Achteraf hoor je de spelers dan zeggen dat ze goed stonden. Pfff, dat lijkt wel een modetrend tegenwoordig. Wat ze eigenlijk willen zeggen is dat ze goed verdedigd hebben.”

De spelers van Club zeiden na Atlético dat ze goed stonden. Eigenlijk wilden ze zeggen dat ze goed verdedigd hadden

“Toch is het knap dat Club maar één wedstrijd verloor in deze poule. Wie me vooral kon bekoren in hun campagne was Hans Vanaken. Alles begon bij hem, alle ballen werden blind bij hem ingeleverd. Hij bleef moeiteloos overeind en heeft zich in de etalage gezet. Wat mij betreft mag hij de Gouden Schoen krijgen.”

“Het meest heb ik deze week genoten van Barcelona. Ik zat in een heerlijke sfeer op Nou Camp voor de wedstrijd tegen Tottenham. Barça speelde weliswaar met een B-ploeg maar dat hield hen niet tegen om er een leuk potje van te maken. De bezetenheid van de Engelsen viel me ook weer op. Ik dacht effe dat ze thuis speelden, zoveel lawaai maakten de supporters. Leuk voor hen dat Moura op het einde nog het goaltje maakte dat hen de kwalificatie opleverde.”

“Bij Barcelona speelde ook ene Thomas Vermaelen mee. Goed dat hij nog eens aan de bak kwam. Ik ben van Thomas gewend dat hij mee inschuift, maar nu hield hij het sober en bleef hij in positie. Hij deed het prima, maar je merkt wel dat hij meer wedstrijden nodig heeft om in zijn ritme te komen. Ik hoorde dat Ajax hem wil terughalen. Misschien kunnen zij hem wel een uitweg bieden?”

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws