zaterdag 15 december 2018 - Volleybal
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

 EPA-EFE

volleybal

Anastasi stapt na zeven maanden op bij Red Dragons

De volleybalfederatie moet op zoek naar een nieuwe hoofdcoach voor de Red Dragons. Andrea Anastasi, die pas in april dit jaar de naar Polen vertrokken Vital Heynen opvolgde, houdt ermee op om familiale redenen. De 58-jarige Italiaan had een contract tot eind 2019, met optie op één jaar verlenging als de Dragons zich zouden plaatsen voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Hij leidde de Belgen op het WK naar een historische tiende plaats.

“Ik kijk met plezier en trots terug op de fantastische zomer met de Dragons en ik ben blij dat ik met zulke geweldige spelers en goede staf heb kunnen werken”, aldus Anastasi. “Zowel professioneel als op menselijk vlak heb ik veel voldoening aan de samenwerking overgehouden. Helaas kan ik omwille van familiale redenen volgende zomer niet meer voor België werken. Ik blijf de Dragons volgen en ik blijf fan.”

De zoektocht naar een opvolger voor Anastasi werd inmiddels opgestart. Op 25 mei starten de Dragons aan de Golden European League. In september staat in eigen land het EK op het programma. Daarvoor wordt op 16 januari in het Atomium geloot. rkb)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws