© ATV

Moeder van vijf brengt 34-jarige partner om het leven: familie omschrijft verdachte (32) als zorgzame mama met een ‘rugzak’

In een appartement in de Julius De Geyterstraat op de grens van Hoboken en het Kiel in Antwerpen is een 34-jarige man zondagochtend om het leven gekomen bij een steekpartij. Zijn partner werd gearresteerd. Het gaat om de 32-jarige K.D.W., moeder van vijf kinderen.

sare

De hulpdiensten werden zondagochtend even voor 6 uur naar het appartementencomplex op een steenworp van het Olympisch Stadion gestuurd. Een van de bewoonsters had daar haar partner om het leven gebracht met een mes. Het slachtoffer werd dodelijk geraakt in de halsstreek. Na de feiten belde de vrouw naar verschillende mensen, onder meer naar een ex-vriend. Die zou op zijn beurt de hulpdiensten gewaarschuwd hebben. Het Antwerpse parket kan voorlopig nog niet veel informatie geven over de context van de feiten.

LEES OOK. In korte tijd doden drie vrouwen hun partner, en dat vindt ook experte “extreem opmerkelijk”

De 32-jarige bewoonster werd ter plaatse gearresteerd. Het gaat om K.D.W., een moeder van vijf kinderen. De familie van de vrouw reageert geschrokken op de feiten en omschrijft K. als een lieve en zorgzame mama, met een ‘rugzak’. “Dit hadden we niet verwacht, zo kennen we haar niet.”

Het slachtoffer is haar 34-jarige huidige vriend. Hij stond niet ingeschreven op het adres in de Julius De Geyterstraat. Op het moment van de feiten was minstens één van de kinderen van de vrouw aanwezig in de woning. Het is niet duidelijk in hoeverre het kind getuige was van de dodelijke steekpartij. Het slachtoffer zou af en toe in het appartement zijn blijven slapen. De buren merkten nooit iets van eventuele ruzie tussen K. en de man. Ook zaterdagnacht of zondagochtend was er niets opmerkelijks. Volgens één buur zou het slachtoffer wel onder invloed geweest zijn.

Moord

Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor feiten van moord. Het labo van de federale gerechtelijke politie kwam zondag ter plaatse voor een sporenonderzoek. Er volgt nog een autopsie op het lichaam van het slachtoffer. Verdachte K. werd zondag meegenomen door de politie. Ze zal na een eerste verhoor voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter. Over de aanleiding van de feiten is nog geen duidelijkheid.

De feiten speelden zich af in een opvangappartement van het Centrum voor Integrale Gezinszorg (CIG) De Stobbe, een organisatie die wat verderop in de straat gevestigd is en die gezinnen met jonge kinderen in een moeilijke opvoedingssituatie begeleidt. Bij de organisatie wenste men zondag niet te reageren op de feiten. Het parket meldt dat voor de kinderen van K. opvang voorzien werd.

© bfm

© bfm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen