Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Brugse burcht houdt al 39 thuismatchen stand

► Club-speler Jordy Clasie: 'Als je snel scoort, ontneem je de tegenstander de illusie dat hier iets te rapen valt.'Beeld Photo News

Gescoord en gewonnen. Het is wat Club op eigen veld nu al het hele seizoen doet. Een onneembare burcht. Laat Anderlecht maar komen.

Alle negen thuismatchen dit seizoen gewonnen. In totaal al 39 thuismatchen op rij ongeslagen. En ook nog eens 70 thuisduels op rij minstens eenmaal gescoord. Ga er maar aan staan als tegenstander. De eerstvolgende, dat is Anderlecht. Grote kans dat ook zij een goal om de oren zullen krijgen. En snel, want ook daar maakt Club een gewoonte van. Gisteren waren we precies 1 minuut en 46 seconden ver toen Vanaken de score opende. "Als je snel scoort, ontneem je de tegenstander de illusie dat hier iets te rapen valt", stipte Clasie aan.

Laat het een speling van het lot zijn dat het net tegen Anderlecht was (4 mei 2014 in play-off I) dat Club voor het laatst thuis niet kon scoren.

Daar had Clasie geen boodschap aan: "Je moet tonen dat er maar één team is dat druk wil zetten, wil scoren en wil winnen. En dat zijn wij. Thuis moeten we tonen dat wij de baas zijn. Ook tegen Anderlecht. En dan heb ik wel vertrouwen in een goede afloop." Zoals de drie voorbije competitiematchen tegen paars-wit. Respectievelijk 4-0, 2-1 en 1-1.

Steun van de fans

Poulain: "Het is al van 2015 geleden dat we in de competitie nog eens thuis verloren. Tegen Anderlecht." De Fransman kent zijn klassiekers. 20 december 2015 om precies te zijn, 1-4 werd het toen in play-off I. Meteen ook het laatste verlies voor de reeks van 39 ongeslagen thuismatchen begon.

"Zoiets schept vertrouwen", vervolgde Poulain. "We zullen proberen dat parcours aan te houden. De supporters stuwen ons natuurlijk vooruit. Dat geeft dat extraatje waardoor we kunnen blijven winnen. Het speelt altijd mee in het hoofd van de tegenstander als ze op verplaatsing moeten naar een club die het thuis zo goed doet. Zeker als je al enkele keren verloren hebt. Psychologisch gezien, zeker voor diegenen die al langer bij Anderlecht spelen, kun je daar niet naast."

Dat meende ook Diaby: "Het is al een tijdje dat we ons thuis sterk tonen. Met dank aan het publiek ook. Zij zullen een grote factor zijn voor de twee volgende matchen (woensdag is er de bekerkwartfinale tegen Charleroi, WDK/TTV)."

'De supporters stuwen ons natuurlijk vooruit. Dat geeft dat extraatje waardoor we kunnen blijven winnen'

Ook coach Ivan Leko had het over de volgende matchen en niet specifiek over Anderlecht. Maar de cijfers zijn wat ze zijn. "Als je blijft winnen, als je goed blijft voetballen en als je op een goede manier blijft scoren, dan geeft dat zeker vertrouwen voor de komende matchen", kon ook de Kroaat niet anders dan toegeven.

Het laatste woord was nog voor Poulain: "Hoezeer zo'n reeks ook afstraalt op de tegenstander, het is vooral aan ons om die thuisreputatie eer aan te doen. Wij moeten het zondag waarmaken. Het enige wat in ons nadeel kan spelen, is de slechte staat van het veld. Maar we zijn zeker klaar."