Rechtszaak over naam Winterparade gaat door

Foto: ANP

Het kort geding van theaterfestival De Parade tegen de organisatie van De Amsterdamse Winterparade gaat dinsdag door. De partijen hebben nog tot maandag geprobeerd er samen uit te komen, maar dit is niet gelukt. Dat zegt Terts Brinkhoff, geestelijk vader van de wintereditie van de De Parade.

,,We hebben van alles geprobeerd, maar helaas, helaas.” Mobile Arts, de organisatie achter het rondreizende theaterfestival, organiseert in de laatste week van het jaar in de Amsterdamse Zuiderkerk een evenement dat WinterParade heet. Die naam wordt al zeventien jaar gebruikt, liet een woordvoerster eerder weten.

Voor het eerst is er dit jaar De Amsterdamse Winterparade in de RAI, die donderdag begint. Het evenement behelst onder meer een kerstmarkt, schaatsbaan en reuzenrad. Volgens Mobile Arts lijkt het qua uitstraling ook erg op de stijl van De Parade.

De tegenpartij liet afgelopen weekend al weten er alles aan te hebben gedaan om het probleem onderling op te lossen. Het is nu aan de rechter er een oordeel over te vellen.