Gevel school Rotterdam brandonveilig

Nieuws
De gevelplaten van een deel van de Hogeschool Rotterdam aan de Kralingse Zoom voldoen niet aan de huidige normen voor brandveiligheid.
anp
vrijdag 19 januari 2018 om 03:00

Rotterdam

Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek dat de school heeft laten uitvoeren. Het pand blijft tot nader order dicht.

Vorige week sloot de onderwijsinstelling het gebouw al uit voorzorg. Dat gebeurde naar aanleiding van de brand in de Grenfell Tower in Londen van juni vorig jaar. Daarbij kwamen 71 mensen om het leven. Het vuur verspreidde zich razendsnel via de gevelplaten aan de buitenkant.

Het afgesloten gedeelte van het gebouw wordt gebruikt door zo’n 3500 studenten van de Rotterdam Business School en medewerkers van dit instituut. Het is dertig jaar oud. De businessopleidingen hebben inmiddels onderdak gekregen in het WTC Rotterdam.

Volgens collegevoorzitter Ron Bormans bevestigt de uitkomst van het onderzoek de zorg die de schoolleiding vorige week had. De school zal de komende weken in kaart brengen welke maatregelen nodig zijn. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
De deels ingestorte parkeergarage in Nieuwegein.

Ingestorte parkeergarage Nieuwegein is geen uitzondering, maar past in een patroon

Bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein stortte een deel van een parkeergarage in. Het ongeval doet denken aan een soortgelijk incident in Eindhoven, zeven jaar geleden

Lijst 10 van Winand Leschot gaf zich 'een 10 voor leefbaarheid'

Bij de eerste Europese Verkiezingen werd deze lijsttrekker uit Limburg als 'gekke Henkie' gezien

Bij de Europese verkiezingen van 1979 kreeg lijst 10 van Winand Leschot het zwaar te verduren. Lijsttrekker Leschot werd 'een amateurtje uit de eredivisie van de politiek’ genoemd.

Een boorplatform in de Noordzee. De Nederlandse start-up SeaO2 wil CO2 uit het water halen om onder de grond te kunnen opslaan.

De zee als opslagplaats voor onze CO2. Zo helpen oceanen om de opwarming van de aarde af te remmen

Je hebt het misschien niet door als je een duik neemt in de zee of oceaan, maar al dat water kan een grote rol gaan spelen bij het tegengaan van klimaatverandering. Onder andere door inzet van een Nederlandse start-up.

Ambulances voor de woning waar de vrouw is neergeschoten. Het schietincident gebeurde rond 00.30 uur. De agenten die bij het voorval betrokken zijn raakten niet gewond.

Politie schiet 24-jarige vrouw dood in Groningen

Een 24-jarige vrouw uit Groningen is in de nacht van zondag op maandag overleden, nadat een agent op haar had geschoten. De politie kreeg een melding van een 'dreigende situatie'.

Er is niemand gewond geraakt bij het instorten van een parkeergarage van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Dat zegt de veiligheidsregio. Ook ligt er niemand meer onder het puin.

Geen slachtoffers gevonden na instorten parkeergarage ziekenhuis Nieuwegein

Zes hellingbanen van de parkeergarage van het St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein zijn zondagavond ingestort. Onder het puin hebben de hulpdiensten geen slachtoffers aangetroffen.

De complotdenkers en wantrouwende twijfelaars legitimeren hun wantrouwen tegen de Nederlandse overheid 'deels vanuit de religieuze interpretatie van de Nederlandse overheid als vertegenwoordiger van de antichristelijke waarden', noteren de onderzoekers in hun rapport.

Onderzoek naar vaccinatieweigeraars in refokring: 'De overheid wordt vooral negatief geduid'

Er zijn aanwijzingen dat in preken in een deel van de reformatorische kerken de Nederlandse overheid 'vooral negatief wordt geduid'. Daardoor kan wantrouwen richting de autoriteiten worden gelegitimeerd.