Sergio zal boksende BV’s aan elkaar praten: “Stembanden zijn ook spieren, hoor”

© ISOPIX

Eén naam ontbrak nog voor Boxing Stars, het VTM-programma waarin Bekende Vlamingen in de boksring stappen: die van de ringmeester, de ceremonie­meester die het zaakje aan elkaar mag praten. Een stem ­hebben die kilometers ver draagt en een publiek ­kunnen opjutten: de keuze moest wel op Sergio Quisquater (52) vallen. Tom De Leur

Tom De Leur

Vanavond worden de eerste rondjes gevochten in Boxing Stars, dat binnenkort op VTM te zien is. Langs de ring wordt de presentatie verzorgd door Sergio Quisquater, die we gisteren spraken na zijn repetitie. “Het is hier heel goed verlopen. Kan moeilijk anders, het is nu niet dat ik mij hier moet doodwerken. (lacht) Ik roep gewoon ladies and gentlemen, blablabla, ik kondig de boksers aan, zeg hoe oud ze zijn, hoeveel ze wegen, wat hun beroep is. Dan beginnen ze te boksen en als het gedaan is, roep ik wie er gewonnen heeft. Moeilijk is dat niet, hé? Alleen moet je er wel de stem voor hebben. En die heb ik. Stembanden, dat zijn spieren. Die van mij zijn ongelooflijk sterk. Een professor die ook mannen als Helmut Lotti begeleidde, heeft mijn stembanden ooit bekeken. Die schrok zich een ongeluk. Je moet er als ringmeester ook gevoel in steken, zodat er leven in zit. Het publiek opjutten, ook. Ik denk dat ze mij daarom gekozen hebben. Opjutten, dat is entertainment, een van mijn sterke punten. En zo ben ik nog eens op VTM te zien. (lacht) Niet dat ik dat koste wat het kost wil. Ik concentreer me op de muziek en dat gaat heel goed. Ik ga mijn broek niet afdoen om op televisie te komen, dat heb ik nooit gedaan.”

LEES OOK. Deze BV’s gaan elkaar rake klappen verkopen op tv: “Ik wil lelijk staan, maar goed kloppen”

Agressie onderdrukken

Sergio is geen vreemde voor de boksring: “Ik heb twee jaar in competitie gebokst. Ik heb drie kampen gevochten. Eén keer gewonnen met een technische knock-out, twee keer verloren op punten. Waarom het bij die twee jaar gebleven is? Zoiets vraagt veel discipline, niet drinken, dat soort dingen. Ik was goed begonnen met dat boksen, maar helaas heeft mijn lifestyle waar ik zo van hou weer de bovenhand gehaald. Het hielp mij nochtans om mijn agressie te onderdrukken, om mij te leren beheersen. Mij hielp het echt, want ’s avonds na de training was ik al mijn energie kwijt. Fysiek heb ik nooit zo afgezien. Ik was negentien, twintig jaar. Ik voetbalde ook in die tijd. Wel, door dat boksen liep ik iedereen op het voetbal voorbij.”

© Ge Hadt Erbij Moeten Zijn

Boksen en voetballen doet Sergio al lang niet meer. Hij slaakt een diepe zucht. “Ouder worden, de universiteit van het leven, ge kent dat. Het is alweer een tijd geleden dat ik nog aan sport heb gedaan. Ik word 53 jaar, ik heb zwaar geleefd. Af en toe denk ik: ik ga nog eens tegen de muur lopen. Maar daar wil ik niet te veel aan denken. Ik ga misschien gezonder zijn als ik stop met roken en ga sporten, maar ga ik gelukkiger zijn? Als ik morgen dood val, val ik dood. Dan is het maar zo.”

Boxing Stars wordt gepresenteerd door An Lemmens en ­Sean Dhondt. Commentaar is van ex-bokser Freddy De Kerpel en ex-commentator Jan Van den Berghe. Boxing Stars is later dit voorjaar op VTM te zien.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen