© ldn

Pleinmakers houden samen met bewoners wijk Oud Oefenplein proper

De Pleinmakers hebben in hun wijk Oud Oefenplein, samen met een twintigtal buurtbewoners, grote lenteschoonmaak gehouden. Ook schepen Bart De Nijn (N-VA) en Stefaan Deleus (CD&V) kwamen de bewoners aanmoedigen en gingen mee op stap in de wijk.

Leo De Nijn

“Onze wijk is al héél proper maar toch vind je op de voetpaden, op de rijweg en de pleintjes nog té veel zwerfvuil. Daar zetten we vandaag onze schouders onder. De pleinen zijn van ons allemaal en daarom moeten we die ook schoonhouden”, zegt Pleinmaker Jochen De Bock.

© ldn

“Dit mooi initiatief moet verder groeien en zorgen voor meer bewustwording en engagement zodat we samen deze buurt proper kunnen houden”, zegt schepen van Openbare Werken, Bart De Nijn.

“Overlast werkt kleine criminaliteit in de hand. Afval zal zo voor meer sluikstorters zorgen en daarom kiezen we voor preventie en sensibiliseren”, zegt Preventieschepen Stefaan Deleus.

© ldn

Een paar uren later werd een hele container vol met zwerfvuil afgevoerd en kregen alle deelnemers aan de opkuisactie in het dienstencentrum in de wijk broodjes en soep.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER