© Isosport

Besnik Hasi vat belangrijkste van laatste vier matchen met KV Mechelen aan: “Ik wil sowieso trainer in België blijven”

Besnik Hasi is volgend seizoen geen coach meer van KV Mechelen, maar de Albanees-Kosovaarse Belg wil in zijn laatste vier wedstrijden met Malinwa nog wel het verschil maken. Zaterdag staat het (allicht beslissende) duel met AA Gent op het programma. “We willen de spanning erin houden.”

Thomas Franken

Zes dagen nadat Besnik Hasi zijn nakende vertrek bij KV Mechelen had aangekondigd, sprak de coach opnieuw de pers toe. “Ik heb bij mijn spelers helemaal niets gemerkt deze week. Ze hebben goed getraind. Het kwam bij de meesten niet echt als een verrassing. Als een persoon binnen de club het weet, weet natuurlijk iedereen het. Ik moet zeggen dat ik het zelf wel twee dagen moeilijk had, maar ik móést gewoon een beslissing nemen.”

Naar eigen zeggen heeft Hasi niet het gevoel dat er nu een last van zijn schouders is gevallen. “Ik ben diegene die het risico neemt, hè, want ik heb nog geen club. De club heeft nu genoeg tijd om mijn opvolger te vinden. Wat mijn eigen toekomst betreft, ik kan nu wel met andere clubs praten.” Hasi mag er zeker van zijn dat hij genoeg opties heeft na de sterke prestaties van de laatste maanden. “Dat kan, maar je weet het niet. Ik word ook niet snel zenuwachtig. Ik wil wel sowieso in België blijven. Sinds januari krijg ik al aanbiedingen uit het buitenland, maar die interesseren mij nog niet. Vroeg of laat wil ik wel nog eens naar het buitenland”, aldus Hasi.

“Ik ben diegene die het risico neemt, hè, want ik heb nog geen club. KV Mechelen heeft nu genoeg tijd om mijn opvolger te vinden. Wat mijn eigen toekomst betreft, ik kan nu wel met andere clubs praten”

Besnik Hasi

Coach KV Mechelen

KV Mechelen en de entourage van Hasi vonden geen akkoord, omdat de ambities op sportief én financieel vlak te ver uiteenlagen. Hasi zelf wil er niet te diep op ingaan. “Wat ik daar allemaal van vind, is van ondergeschikt belang. De club heeft een weg uitgestippeld en dat is goed. De mensen van het bestuur houden zich daaraan vast. Philippe van Esch (de voorzitter, red.) redeneert vanuit een ander perspectief: hij moet de club financieel gezond houden. Maar met een gemiddeld supportersaantal van 12.000 man moet een club als KV Mechelen altijd ambitie hebben. Die mensen houden van de club en zullen er altijd zijn. Ach, ik ga in de beste verstandhouding weg. We blijven vrienden. We kunnen elkaar later nog helpen, dat je weet nooit. Ik heb het hier hartstikke naar mijn zin gehad.”

Europees ticket

Over naar de orde van de dag dan. Zaterdag ontvangt Malinwa de leider in de Europe Play-offs, AA Gent. De Kakkers moeten winnen om nog kans te maken op het laatste Europees ticket. “We gaan het anders moeten doen dan in Gent (3-1-verlies). We zagen dat Westerlo hen kon pijn doen, dus wij kunnen dat ook. Maar wij zijn Mechelen, dus we zullen ons eigen spel moeten spelen. We moeten de tweede helft van tegen OHL onthouden. We hopen op een goede partij tegen Gent en een goed resultaat. Dan blijft er spanning in Play-off 2. Dat is het enige dat ons bezighoudt.

“We zagen dat Westerlo AA Gent kon pijn doen, dus wij kunnen dat ook. Maar wij zijn Mechelen, dus we zullen ons eigen spel moeten spelen. We hopen op een goed resultaat. Dan blijft er spanning in Play-off 2. Dat is het enige dat ons bezighoudt”

Besnik Hasi

Coach KV Mechelen

Net als tegen OHL kan Hasi geen beroep doen op doelman Coucke en centrale verdediger Cobbaut. Voor de rest is iedereen fit. Over zijn opstelling lichtte Hasi al een tipje van de sluier. Zo mogen we waarschijnlijk opnieuw Bassette voorin verwachten in de plaats van Slimani, zoals de laatste weken. “Ik vind het opportuun om met Bassette te spelen”, beargumenteert Hasi. “Norman (Bassette, red.) brengt meer diepgang, want heel veel spelers komen in de bal. En dat is goed, maar we hebben ook diepgang, volume en intensiteit nodig. Maar dat heeft niks te maken met Islam (Slimani, red.), hij doet het ook goed”, sloot Hasi af.

MEER OVER KV Mechelen