Coach Tony Van den Bosch is met Kangoeroes Mechelen op weg naar de play-offs.© BELGA

Basketbal BNXT League Elite Silver Okapi Aalst-Kangoeroes Mechelen zaterdag 20u30

Kangoeroes Mechelen speelt cruciaal duel in Okapi Aalst: “Bij winst zetten we rechtstreekse concurrent buitenspel”

Mechelen -

Medeleider Kangoeroes Mechelen staat zaterdag om 20.30 uur in de Elite Silver voor een cruciaal duel. Winst in Okapi Aalst legt de weg naar de Belgische play-offs immers volledig open. “Bij winst zetten we een rechtstreekse concurrent definitief buitenspel”, zegt Tony Van den Bosch, coach van Kangoeroes Mechelen.

Patrick Ceulemans

Kangoeroes Mechelen heeft zich met een 6 op 8 in Elite Silver opgewerkt naar een gedeelde eerste plaats, met Leuven Bears en Bergen. Met nog vier speeldagen op het menu ligt het dan ook op schema voor een stek in de Belgische play-offs. Dat is de top acht en die nacompetitie start op woensdag 8 mei. Naast de top vijf uit de Elite Gold (Oostende, Telenet Giants Antwerp, Charleroi, Luik en Limburg United) zijn de eerste drie van de zes Belgische ploegen gekwalificeerd voor de play-offs.

Achter het leiderstrio Kangoeroes Mechelen, Bergen en Leuven Bears, staat Basket Brussels op één en Okapi Aalst op twee punten. Kortrijk Spurs lijkt nog weinig kans te maken op de Belgische play-offs. “Het zal bloed, zweet en tranen kosten om je te plaatsen voor de play-offs. Het is immers uiterst spannend en je kan je bijna geen nederlaag meer permitteren. Winnen we vanavond in Aalst blijven we eerste en zetten we een rechtstreekse opponent waarschijnlijk definitief buitenspel. De inzet is dus hoog in het Forum”, zegt Tony Van den Bosch, coach van Kangoeroes Mechelen.

“Het zal bloed, zweet en tranen kosten om je te plaatsen voor de play-offs. Het is uiterst spannend en je kan je bijna geen nederlaag permitteren”

Tony Van den Bosch

Coach van Kangoeroes Mechelen

Na de partij in de carnavalstad tegen de Ajuinen volgen in een korte tijdsspanne nog drie wedstrijden. Op zaterdag 27 april ontvangt Kangoeroes Mechelen in de Winketkaai Den Helder Suns en op woensdag 1 mei reist het naar Feyenoord Rotterdam. De Elite Silver wordt beëindigd op vrijdag 3 mei in eigen huis met een partij tegen LWD Basket Leeuwarden.

Als Kangoeroes Mechelen de Elite Silver als eerste afsluit is het de zesde Belgische ploeg en zou het in de kwartfinale van de play-offs (best of three) de nummer drie ontmoeten. Dat is op dit ogenblik Limburg United.

Domien Loubry speelklaar 

Domien Loubry, die vorige week in de partij tegen Yoast United Nijmegen na één minuut met een voetblessure uitviel, is speelklaar voor de belangrijke wedstrijd in het Aalsterse Forum. “Ik liep een lichte verstuiking van de voet op. Na wat rust en behandeling legde ik op donderdag een positieve test af. Ik kan dus aantreden in Okapi Aalst”, aldus de ervaren Antwerpse guard.

Domien Loubry is speelklaar na een voetletsel.© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal