© AFP

Na 15 jaar: buitenaards skelet blijkt lijk van meisje

Wie gelooft in buitenaards leven, greep het jarenlang aan als bewijs voor het bestaan van aliens. Want de kleine mummie die in 2003 gevonden werd, achtergelaten in de Atacamawoestijn in Chili, was slechts 15 centimeter groot en misvormd. De schedel was uitgerekt, de oogkassen stonden schuin en het lijfje had maar tien ribben.

sir, nadb

De ontdekking van het kleine wezentje in een verlaten, gortdroog en heet oord in de Chileense woestijn zorgde voor heel wat ongerustheid in 2003. Mensen geloofden dat Ata, zoals het schepseltje genoemd werd, wel een buitenaards wezen moest zijn.

Het gemummificeerde skelet was slechts vijftien centimeter groot en had een vreemde, uitgerekte schedel en grote oogkassen. Bij het eerste onderzoek viel ook meteen op dat Ata slechts tien paar ribben had, in plaats van twaalf. Sommige skeletdelen leken bovendien van een kind tussen de zes en acht jaar oud te zijn.

Nu, vijftien jaar later, blijkt dat het om een foetus van een misvormd meisje gaat. Dat heeft een DNA-studie van vijf jaar van de Stanford Universiteit uitgewezen. De genen van het meisje toonden verschillende beperkingen. De wetenschappers vermoeden dat het misvormde lijkje na een miskraam of vroeggeboorte in de woestijn werd achtergelaten, vele tientallen jaren geleden al.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER