Annelies maakt het Joris onmogelijk en over eerste huwelijk kunnen we een kruis maken: dit viel onze ‘Blind getrouwd’-watcher op

© Blind Getrouwd

Er is weer gewinkeld in Blind getrouwd en voor Joris en Annelies kan dat maar één ding betekenen: miserie. Bij Victor en Line loopt het goed fout, tussen Tim en Elke verloopt het gesmeerd, Stijn en Joke maken er een spelletje van en Lenny en Jolien? Die maken er een kruis over.

tdl

1. Wie wil Joris en Annelies nog zien winkelen?

Het moet zijn dat de sponsors rijen dik staan om hun geld in Blind getrouwd te gieten, want Joris en Annelies lijken bijna niets anders te doen dan winkelen. Eerst gingen ze al uitgebreid naar een interieurzaak, dit keer werden een kledingwinkel en een tuincentrum vereerd met een bezoek. Het tuincentrum legde opnieuw de verhoudingen bloot: Annelies nam het voortouw, Joris was op achtervolgen aangewezen. Toen Joris opmerkte dat de plantjes “vandaag allemaal liefde” kregen, antwoordde Annelies afgemeten met “die krijgen van mij elke dag liefde”. Daarop monteerden de makers een uitspraak van Joris die zei dat het “elke dag beter en beter gaat”, dat ze het dieptepunt achter zich konden laten en vanaf nu “alleen maar konden groeien”.

In de kledingwinkel vond Annelies dan weer “de mannelijke versie” van haar eigen roze trui. Joris dacht aanvankelijk dat ze een grapje maakte, maar nee, Annelies vond dat Joris die roze pull moest passen, al was het maar voor de lol. “Jij hebt een paar vijzen los”, probeerde Joris nog, maar een minuut later stond hij wel met de roze trui te poseren. Alweer een kans gemist om tegen Annelies te zeggen: “Annelies, je kunt veel van me vragen, maar hier trek ik de grens.” Toen Joris een nieuwe outfit wou aantrekken omdat er bezoek kwam eten, maakte hij het Annelies helemààl gemakkelijk. “Wat wil je dat ik aandoe”, vroeg hij. Waarop Annelies deed alsof hij de keuze had: “Je hebt kleren genoeg, kies zelf maar, zolang het nieuw is.” Uiteindelijk koos Joris voor zwart op zwart. Hij vond dat niet kunnen, Annelies wel. Dus werd het zwart op zwart. Omdat Annelies hoofdcommissaris is van de fashion police.

(Lees verder onder de foto’s)

© Blind Getrouwd

© VTM

2. Lenny en Jolien hebben al afscheid genomen

De weinige fans die nog geloofden in de kansen van Lenny en Jolien zijn eraan voor de moeite: over hun huwelijk mogen we nu wel een kruis maken. Tijdens het herbekijken van hun trouwfoto’s gingen Lenny en Jolien terug naar hun trouwdag, de dag waarop ze er nog vol in geloofden, écht gelukkig leken. Jolien vond het fijn én vreemd de foto’s terug te zien: “Want het is ook jammer om te zien dat er geen evolutie in is gekomen, dat het allemaal is blijven stilstaan bij ‘we vinden elkaar wel leuk’ maar …”. Ook Lenny zei waar het op stond: “Het is eigenlijk spijtig dat als je dit terugziet, je samen in een vriendschap zit.” Schrijf maar op: Lenny en Jolien is geen geslaagde match. Volgende week maken de twee hun beslissing als eerste koppel bekend.

(Lees verder onder de foto)

© VTM

3. Heeft ú Tim op zijn buik zien liggen?

Van expert Margo hadden Tim en Elke de raad gekregen om wat meer fysiek contact te zoeken. Tijdens een etentje vertelde Tim dat Margo hem een specifieke opdracht had gegeven. “Ik zal vanavond op mijn buik gaan liggen en ik zal u een potje olie geven.” Elke kaatste de bal terug: “Tof, bedankt, ik zie het eerder andersom, ík moest aangeven wat ik wou.” Je kunt het ook zo bekijken, Elke: als Tim op zijn buik gaat liggen, kun jij gewoon in de andere kamer fonduen. Met je potje olie.

© VTM

4. Nee, Victor ging niet wéér op vrijgezellenavond

Weet u nog dat Victor uit A-a-arendonk zichzelf in een opblaasbaar piemelpak hees voor zijn vrijgezellenfeest? Maandagavond leek hij klaar voor een tweede vrijgezellenfeest, met zijn koersbroek en zijn vleugeltjes op de rug. Victor was uitgedost voor Kamping Kots, een “foute party” in Herentals. Line ging er net als Victor helemaal loos, maar het blijft onduidelijk wat haar gevoelens voor Victor betekenen.

© VTM

5. Stijn wil spelen met zijn lief

Liefde is … samen gamen. Toch in het universum van Blind getrouwd, want iedereen weet natuurlijk dat de meeste koppels NOOIT samen computerspelletjes spelen. Maar om Joke een beetje te introduceren in zijn wereld, leek het de makers geen slecht idee om Joke wat op de Xbox te laten racen tegen Stijn. Die liet zich een klein beetje van zijn overmoedige kant zien door te zeggen dat Joke “echt voor geen kanten kon sturen”, terwijl Joke het spel nooit eerder gespeeld had. Alle begrip, natuurlijk: voor één keer had Stijn de bovenhand in de relatie, dat doet een keer deugd. Volgens Stijn gaat het trouwens de goede richting uit met zijn huwelijk: “Ik vind Joke een fantastisch mens, waar ik graag bij ben. Het is nog geen verliefdheid, maar het is meer dan vriendschap.” Tijdens een avondje met vrienden bleek trouwens dat Stijn en Joke nog maar drie van de vijf weken van het experiment achter de rug hadden; andere koppels stonden al een week verder.

© VTM

Lees meer

Hoofdpunten

Keuze van de redactie

Video