VIDEO. Een bommetje in New York: Philadelphia dwingt zesde duel af tegen de Knicks met topavond van Tyrese Maxey

© USA TODAY Sports via Reuters Con

Philadelphia (tegen New York) en Milwaukee (tegen Indiana) hebben in hun confrontatie in de eerste ronde van de play-offs van de NBA een zesde duel afgedwongen.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

Philadelphia, dat na een 3-1 achterstand op de rand van uitschakeling stond, kon rekenen op een ijzersterke Tyrese Maxey. De point guard van de Sixers sleepte eerst eigenhandig overtime uit de brand en maakte het karwei daarna af in de extra vijf minuten (106-112).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Maxey beëindigde de wedstrijd met 46 punten, negen assists en vijf rebounds, terwijl Joel Embiid een triple-double lukte (19 punten, 16 rebounds en 10 assists). De confrontatie, die volgens een ‘best-of-7’ wordt gespeeld, kent nu haar vervolg in Philadelphia voor de zesde ontmoeting.

Milwaukee, dat zich in dezelfde hachelijke situatie als de Sixers bevond, greep ook zijn laatste strohalm met een zege tegen Indiana (115-92). De Bucks, nog steeds zonder hun sterren Giannis Antetokounmpo en Damian Lillard, vertrouwden op Khris Middleton en Bobby Portis, die elk 29 punten scoorden. Indiana, waar Tyrese Haliburton (16 punten) en Pascal Siakam (12 punten) aan banden werden gelegd, krijgt in de zesde ontmoeting nog een kans om de klus voor de eigen thuisfans af te maken.

Cleveland heroverde voorts de leiding in de confrontatie tegen Orlando (3-2) na een vijfde duel dat op het nippertje werd gewonnen (104-103). Donovan Mitchell (28 punten) en Darius Garland (23 punten) hielpen de Cavaliers thuis aan de zege.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen