De peuterspeeltuin is iedere eerste vrijdag van de maand open, behalve in de schoolvakanties en op feestdagen.© Gemeente Retie

Peuterspeelpunt brengt kinderen, ouders en grootouders samen

Retie -

Ook Retie heeft voortaan een ‘peuterspeelpunt’. Elke eerste vrijdag van de maand kunnen baby’s en peuters van 0 tot 3 jaar er met hun ouders en grootouders terecht om gezellig samen te spelen.

Het peuterspeelpunt gaat op vrijdag 5 mei officieel open in het gebouw van kinderopvang Ravot naast het OCMW in de Kerkhofstraat in Retie. “De kindjes leren er spelen met andere kinderen, kunnen nieuw speelgoed ontdekken en leren op een speelse manier met meer vertrouwen de stap naar de kleuterschool zetten”, zegt Natalie Adriaensen (Nieuw Retie), schepen van Onderwijs, Gezin en Kinderopvang.

De baby’s en peuters krijgen in de loop van de voormiddag nog een drankje en een stuk fruit. De aanwezige ouders en grootouders kunnen ondertussen, ook gratis, gezellig een koffie of thee drinken. “Iedereen kan er vrij toekomen. Het is niet nodig om vooraf in te schrijven.”

Huis van het Kind

Het kinderopvanghuis van Ravot in de Kerkhofstraat doet tegelijk ook dienst al lokaal antennepunt van het Huis van het Kind, waar jonge ouders terecht kunnen met al hun vragen over opvoeden en groeien. “Op de dag van het peuterspeelpunt zal ook altijd iemand van het Huis van het Kind aanwezig zijn”, zegt schepen Adriaensen. Het peuterspeelpunt is iedere eerste vrijdag van de maand open, behalve in de schoolvakanties en op feestdagen, telkens van 9.30 uur tot 11.30 uur. (ema)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners