De cabine van de aangereden vrachtwagen werd losgerukt en kwam op de rijbaan terecht.© ypw

Trucker die door het rood reed moet voor de rechter verschijnen: “Dit had veel slechter kunnen aflopen”

BEVEREN -

De bestuurder van een vrachtwagen die in maart vorig jaar met zijn truck door het rode licht reed in de Waaslandhaven en daarbij een zwaar ongeval veroorzaakte, moest deze week voor de politierechter verschijnen.

Ivan Elegeert

N.I. negeerde met zijn truck op maandag 6 maart 2023 de rode verkeerslichten op het kruispunt van de Ploegweg met de Sint-Antoniusweg in Beveren en knalde tegen een andere vrachtwagen met een aanhanger. De klap was enorm en de schade was groot. De cabine van de aangereden truck werd volledig losgerukt van het chassis. De bestuurder werd met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Zijn inzittende raakte lichtgewond.

De advocaat van de beklaagde erkende de fout. “Een spijtig ongeval dat veel slechter had kunnen aflopen”, zegt de advocaat. “Een getuige heeft blijkbaar nog geprobeerd om de bestuurder er met zijn grootlichten attent op te maken dat het licht op rood stond, maar dat merkte de chauffeur niet op.”

De aanrijder bleek ook al één voorgaande te hebben op zijn strafblad wegens een vluchtmisdrijf. Op 13 mei zal de rechter een vonnis vellen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER