Op het kabinet van PS-minister Caroline Désir werd in december een 50-tal zakjes cocaïne gevonden.
Foto: Belga

Cocaïne op kabinet Franstalige minister Désir: 9 verdachten doorverwezen naar rechtbank

In het onderzoek naar de drugsvangst op het kabinet van de Franstalige minister van Onderwijs Caroline Désir zijn 9 verdachten doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Dat schrijft Sudinfo en het nieuws wordt bevestigd aan onze redactie. De verdachten worden beschuldigd van verkoop en bezit van drugs.

Op 15 december kreeg het kabinet van Caroline Désir, minister van Onderwijs van de Federatie Wallonië-Brussel, te horen dat een medewerker was gearresteerd in het kader van een onderzoek naar drugstrafiek. Volgens onze informatie gaat het over de zoon van Fadila Laanan, voormalig minister en tegenwoordig Brussels Parlementslid voor de PS.

Een dag later zette de minister de ontslagprocedure vanwege vertrouwensbreuk in. Dezelfde dag doorzocht de politie het bureau van de medewerker. Daar werd een 50-tal zakjes cocaïne gevonden. Volgens de woordvoerder van Désir werd de volledige medewerking verleend en werd niemand anders op het kabinet verhoord.

De vermoedelijke criminele organisatie achter die drugshandel is nu doorverwezen naar de correctionele rechtbank van Brussel. Volgens informatie van Sudinfo, die bevestigd wordt door het Brusselse parket, zullen binnenkort 9 mensen voor de rechter verschijnen. 

"De raadkamer heeft 9 verdachten doorverwezen naar de correctionele rechtbank op verdenking van de verkoop en het bezit van verdovende middelen in vereniging. Er is nog geen datum vastgelegd. De raadkamer heeft ook de verdere opsluiting van 2 verdachten bevolen", voegt de persdienst van het parket van Brussel eraan toe.

Meest gelezen