"Wie kent mijn mama?": Stefanie uit Olsene zoekt herinneringen aan haar overleden moeder

Stefanie Colpaert uit Olsene, bij Zulte, is op zoek naar herinneringen aan haar moeder, Cecile Marijsse. Die overleed toen Stefanie zelf nog maar 3 jaar was. "Ik wil weten hoe mijn moeder in het leven stond, wat haar plezier gaf en welke onnozelheden ze uithaalde."

"Kende jij mijn mama? Kan je me iets over haar vertellen? Dan ben ik op zoek naar jou!" Dat is de boodschap die de Oost-Vlaamse Stefanie Colpaert op Moederdag op Facebook plaatste. Ze was 3 jaar toen haar moeder, Cecile Marijsse, stierf aan borstkanker. "Ik heb zelf geen herinneringen aan mijn moeder, daarom deze oproep."

Moeder Cecile Marijsse was origineel van Nazareth, ze woonde in Machelen (in Oost-Vlaanderen), heeft altijd gewerkt in Zulte en overleed in 1984. 

"Ik heb zelf maar een 5-tal foto's van haar", vertelt ze in 'Goeiemorgen morgen!' op Radio2. Maar naast tastbare dingen, is Stefanie vooral op zoek naar de herinneringen aan haar moeder. "Ik wil weten hoe ze in het leven stond, wat haar plezier gaf en welke onnozelheden ze uithaalde. Sinds ik zelf mama ben, besef ik pas hoe belangrijk het is om dat te weten."

Ik heb mijn moeder altijd geïdealiseerd. Door de verhalen is ze meer mens geworden

Stefanie Colpaert, zoekt herinneringen aan haar moeder

Sinds Stefanie de oproep lanceerde, kreeg ze al heel wat reacties. "Ik kreeg een foto van een huwelijksfeest waar mijn mama op staat en waar ik zelf ook te zien ben als bruidsmeisje. Iemand anders vertelde me een verhaal dat mijn moeder ooit dronken was op een kermis."

De nieuwe verhalen hebben de kijk van Stefanie op haar moeder veranderd. "Ik heb mijn moeder altijd geïdealiseerd. Door de verhalen die ik nu krijg, is ze menselijker geworden."

Bekijk: De oproep van Stefanie Colpaert in 'Goeiemorgen morgen!'

Videospeler inladen...

Meest gelezen