De Armstrong WithWorth uit 1912 mocht de twaalde Wuustwezel Oldtimer Meeting op gang trekken.© Elke Lamens

Ruim 230 oldtimers schitteren onder stralende hemel op twaalfde Wuustwezel Oldtimer Meeting

Wuustwezel -

Met een mooie parade van oldtimers op de Kerkplaats in Gooreind werd op zondagochtend de twaalfde oldtimermeeting op gang getrapt. Het publiek kwam, keek en genoot van de ene blinkende bolide na de andere die de revue passeerde.

De meer dan 230 oldtimers vertrokken om 10 uur op de Kerkplaats aan een rondrit van 73 kilometer richting Rijkevorsel en Merksplas, gewapend met een roadbook met foto’s. Die moesten ze onderweg zoeken; De wedstrijd leverde nog mooie prijzen op.

De oudste oldtimer dateerde van 1912 en was een Armstrong Withworth uit de Verenigde Staten, nog een enig stuk nog op de wereld. “Elk jaar laten we een speciale oldtimer de meeting starten”, legt Alida Leenaerts van de organisatie uit.

De oldtimermeeting is een echt dorpsgebeuren geworden.© Elke Lamens

“We merken elk jaar dat de Wuustwezel Oldtimer Meeting (WWOM) niet meer alleen liefhebbers van oldtimers trekt. Het is een echt dorpsgebeuren geworden.” En dat publiek genoot na de middag onder een stralende hemel ook van livemuziek.

“Sinds we de WWOM van het plein Achter d’Hoven verhuisden onder de kerktoren op de Kerkplaats in Gooreind, hebben we altijd goed weer gehad”, lacht Leenaerts. Zij maakt deel uit van de vierkoppige organisatie. “We hebben alle vier een grote passie voor oldtimers. We krijgen gelukkig de hulp van kinderen, familie, veel vrijwilligers en harmonie Concordia”, stelt ze dankbaar. (ella)

Eens door de poort vertrokken de oldtimers voor een rondrit van 73 kilometer.© Elke Lamens

De ene na de andere oude bolide schoof aan op de Kerkplaats in Gooreind.© Elke Lamens

Met een roadbook bij de hand maakten de oldtimers een rondrit door de regio.© Elke Lamens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners