Niels Van Den Eynde (9) loodste Kangoeroes Mechelen naar een verdiende zege. (archiefbeeld)© BELGA

Basketbal BNXT League Elite Silver: Kangoeroes Mechelen - Den Helder Suns 89-66

Niels Van Den Eynde leidt Kangoeroes Mechelen naar zege tegen Den Helder Suns en plaats in play-offs: “En daarin zie ik kansen”

Kangoeroes Mechelen pakte zaterdagavond tegen Den Helder Suns een zesde zege op rij in Elite Silver en stelde daarmee deelname aan de Belgische play-offs veilig. De Maneblussers wonnen met afgetekende 89-66-cijfers van de Nederlanders. “We willen zo hoog mogelijk eindigen”, zei uitblinker Niels Van Den Eynde.

Patrick Ceulemans

Kangoeroes Mechelen is in Elite Silver in de winning mood, realiseerde tegen een zwak Den Helder Suns weer een afgetekende overwinning (89-66) en blijft met 8 op 10 en met Bergen en Leuven Bears co-leider. Met nog twee speeldagen in Elite Silver en zeg maar in de reguliere fase op de affiche zijn de play-offs een feit.

In de partij tegen Den Helder Suns was naast een weer sterke Mitchell Lightfoot (19 punten, 6 rebounds) een hoofdrol weggelegd voor Niels Van Den Eynde. De 23-jarige guard tekende voor 16 punten (4 op 7 shots, 4 op 4 vrijworpen) en gaf zes mooie assists. De talentrijke guard kent nochtans een moeilijk seizoen bij Kangoeroes Mechelen en sprokkelde weinig minuten. “Ik had me mijn eerste seizoen bij Kangoeroes Mechelen inderdaad anders voorgesteld. Er zijn echter veel guards hier en dan moet je wachten tot je een kansje krijgt. Ik ben blij dat die er is gekomen en vooral dat ik heb getoond dat ik nog een positieve bijdrage kan brengen. De winst is mooi, inclusief mijn goede prestatie. Dat geeft je toch een positieve boost en dat kon ik best gebruiken”, aldus de ex-speler van Telenet Giants Antwerp en Luik.

Niels Van Den Eynde maakt zich met Kangoeroes Mechelen nu op voor de laatste week in Elite Silver. “Woensdag trekken we naar Feyenoord Rotterdam en vrijdag ontvangen we in de Mechelse Winketkaai LWD Basket uit Leeuwarden. We gaan resoluut voor een twee op twee. Dan eindigen we op de eerste plaats in Elite Silver en zijn we na de top 5 van Elite Gold de zesde beste Belgische ploeg. In de kwartfinales (start 8-9 mei, best of three, red.) zouden we dan tegen de nummer drie uitkomen. Dat is op dit moment Spirou Charleroi. Een taaie tegenstander, maar ik zie kansen richting een halve finale”, blijft Niels Van Den Eynde optimistisch.

Voor de partij van woensdag in Feyenoord Rotterdam recupereert coach Tony Van den Bosch Jett Speelman. De Amerikaanse forward was out met een duimblessure.

Kwarts: 19-13, 28-14, 28-20, 14-17.

Kangoeroes Mechelen: Vanderstraeten 2, Loubry 5, Mukubu 7, Whyte 7, Van Den Eynde 15, Peciukevicius 9, Dammen 6, Palinckx 7, Brandwijk 10, Cuyvers 2, Lightfoot 19.

Den Helder Suns: Van der vuurst 20, Kayhan 13, Van Der Heiden 9, Flood 9, Kreps 0, Hartman 0, Van Dee 0, Post 2 , Koehler 2, Verhallen 0, Halman 11.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal