Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Alpen liggen achter de rug en… kijk eens welke Belgen opnieuw meedoen voor de ritzege

Tour De FranceL’histoire se répète. Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert waren de Belgen die in het klassiek getinte openingsluik van de Tour het mooie weer maakten. Nu de Alpen verteerd zijn en Frankrijk blíjft kreunen onder een loden hitte, melden ze zich weer. In Valence stak Gilbert een hand uit naar de ritzege en spurtte Van Avermaet vijfde.

1 reactie

  • René Van Halen

    6 jaar geleden
    Geen enkele net zoals in de rest van de Tour.
  1. Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijkheid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupereren”
    Wuyts & Vlaeminck

    Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijk­heid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupere­ren”

    De Tour zit erop, maar er is nog veel stof om over na te praten. In de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’ verbazen onze analisten zich over de snelheden en wattages die drie weken lang getrapt zijn. Nog geen 24 uur na een bijna bovenmenselijke prestatie leken de toprenners opnieuw gerecupereerd en klaar voor een nieuwe aanvalregen. “Hoe wordt zo’n lichaam medisch weer klaargestoomd voor de volgende uitdaging?” vraagt wieleranalist Michel Wuyts zich af. “Ploegen en renners zwijgen daarover omdat ze niet meer geconfronteerd willen worden met het verleden.” Luister hierboven naar de volledige aflevering van de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’.
  2. Philipsen vloekt om gemiste kans, maar mag blij zijn dat jury hem niet heeft bestraft: “Pascal is een vriend van mij, ik heb mij geëxcuseerd”
    PREMIUM
    65

    Philipsen vloekt om gemiste kans, maar mag blij zijn dat jury hem niet heeft bestraft: “Pascal is een vriend van mij, ik heb mij geëxcu­seerd”

    Jasper Philipsen won de sprint van het peloton met vier vingers in de neus, maar dat was slechts goed voor plaats vier. Een gemiste kans op een vijfde ritzege in deze Tour, maar zijn ploeg valt niks te verwijten. Uiteindelijk mag Philipsen nog blij zijn. Zijn groene trui lijkt veiliger dan ooit, zeker omdat de jury hem geen puntenaftrek gaf voor ‘cocky’ gedrag tegen Pascal Eenkhoorn.