Bart De Wever bezocht eerder dit jaar al samen met de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb (midden) en de burgemeester van Hamburg Peter Tschentscher (links) al landen in Zuid-Amerika. Nu trekken ze samen naar Berlijn.© EPA-EFE

Burgemeester De Wever ontmoet Duitse minister in Berlijn om aanpak van drugscriminaliteit te bespreken

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) trekt donderdag naar Berlijn voor een ontmoeting met de Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser (SPD). Het gaat om een gesprek over de aanpak van drugscriminaliteit.

Bron: Belga

De Wever wordt vergezeld door zijn collega-burgemeesters van het Nederlandse Rotterdam (Ahmed Aboutaleb) en het Duitse Hamburg (Peter Tschentscher), niet toevallig ook grote havensteden. Ook de Nederlandse staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Eric van der Burg (VVD) tekent present.

Centraal in het gesprek staat volgens het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken het intensifiëren van de samenwerking tussen diverse veiligheidsdiensten in Europa om de georganiseerde misdaad te bestrijden, maar ook overeenkomsten met Zuid-Amerikaanse bronlanden van verdovende middelen. Ook het versterken van de beveiliging van havens staat op de agenda.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Drugs