© Getty Images

Bondscoach Domenico Tedesco maakt op 28 mei EK-selectie Rode Duivels bekend

Bondscoach Domenico Tedesco zal op dinsdag 28 mei (om 10 uur) in het bondsgebouw in Tubeke zijn selectie bekendmaken voor het EK voetbal in Duitsland. Dat bevestigt de KBVB maandag.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

De Europese voetbalfederatie UEFA zette vorige week het licht officieel op groen om de selecties van alle 24 deelnemers uit te breiden van 23 naar maximaal 26 spelers. 

Op vrijdag 31 mei worden de spelers verwacht om zich bij de selectie te voegen. Zaterdag 1 juni staat dan een eerste training op het programma waarbij de media (kort) welkom zijn. Aansluitend volgt ook een eerste persmoment. 

Woensdag 5 juni oefenen de Belgen tegen Montenegro, en drie dagen later (8 juni) staat een laatste vriendschappelijke wedstrijd tegen Luxemburg geprogrammeerd. De selectie vertrekt op woensdag 12 juni naar Duitsland. 

De Duivels openen hun EK op 17 juni in Frankfurt tegen Slovakije. Aansluitend speelt het team van Tedesco op 22 juni in Keulen tegen Roemenië. De Belgen sluiten groep E af met een wedstrijd op 26 juni in Stuttgart tegen Oekraïne.