Claire Foy en Matt Smith
Volledig scherm
Claire Foy en Matt Smith © REUTERS

'The Crown'-ster Matt Smith moet salarisverschil met 'Queen' doneren

Celebrities'The Crown'-ster Matt Smith zou het verschil in salaris tussen hem en zijn tegenspeelster Claire Foy moeten doneren aan de Time's Up-beweging. Dat vinden althans de al ruim 22.000 ondertekenaars van een petitie naar aanleiding van het nieuws dat Smith in de serie meer verdiende dan Foy.

3 reacties

  • Raoul van Hauwaert

    6 jaar geleden
    Dit is inderdaad onozel, er zijn namelijk geen twee acteurs die hetzelfde verdienen. Daarbij komt nog de bwkendheid die ze genieten en het talent dat ze hebben en de duur van hun carierre. Ik ben helemaal voor gelijke rechten en dergelijke maar wel een beetje serieus blijven, moest naast die man een vrouw als bv. Jennifer Lawrence staan zou zij wss meer verdienen en wie zou daar dan over klagen?
  • Jack Dereder

    6 jaar geleden
    Het gezever begint weer. Je bouwt een carrière op met een commerciële waarde, en omdat je man bent moet je opeens inkomsten derven omdat je onbekende tegenspeelster een vrouw is. Bullshit. Ik zie deze conversatie nooit tussen twee mannen of twee vrouwen. Ik ben voor gelijkheid maar op verdienste niet omdat ik een bepaald geslacht heb.
  • Louis Tabback

    6 jaar geleden
    Is het dan zo onlogisch dat een acteur of actrice die dankzij naambekendheid extra kijkers kan lokken initieel een hoger loon krijgt dan medespelers?