vrijdag 19 oktober 2018 - Jupiler Pro League
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Chris O’Loughlin vond na vijf jaar STVV onderdak bij Kortrijk, maar woont nog in Linter.  Photo News

KV Kortrijk - STVV
Jupiler Pro League (speeldag 11)

Match tegen Kortrijk wordt een weerzien met Ier CHRIS O’LOUGHLIN

“Terugkeer naar Ierland was nooit een optie”

STVV trekt morgen naar Kortrijk, waar de Ier Chris O’Loughlin momenteel assistent is van hoofdcoach Glen De Boeck. O’Loughlin kreeg eind vorig seizoen geen contractverlenging op Stayen. Hij woont wel nog in Linter, op een boogscheut van Sint-Truiden. “Terugkeren naar Ierland is zelfs nooit in me opgekomen. Ik ben aan deze streek verknocht.”

Gunter SCHOOFS

Het einde van het hoofdtrainerschap van Jonas De Roeck, betekende ook een einde van de samenwerking tussen STVV en Chris O’Loughlin. De Ier was nochtans vijf jaar in dienst op Stayen, maar door de overname van DMM.com en na de aanstelling van Marc Brys werd hij opzijgezet. Ook al deed hij achter de schermen veel meer dan een doorsnee T2.

“Ik had een goeie relatie met Philippe Bormans, waardoor ik op meerdere fronten ingezet werd”, zegt O’Loughlin. “Ik heb promotie meegemaakt bij STVV en heb veel vrienden binnen de club en in de stad. Dat vergeet je natuurlijk niet zomaar. Anderzijds is dit de normale gang van zaken in het voetbal. Mensen komen en gaan binnen een club.”

Linter

“Ik ben intussen met mijn vrouw en drie kinderen verhuisd naar Linter, op een boogscheut van Sint-Truiden”, zegt O’Loughlin, die vroeger vlak bij de Tiensesteenweg in Sint-Truiden woonde. “Terugkeren naar Ierland is nooit in ons opgekomen. Mijn vrouw werkt nog voor Stayen, mijn twee dochters gaan in Sint-Truiden naar school en Jaxon, onze jongste zoon, is zelfs hier geboren. Ik heb nog het meest contact met Peter Delorge en met de mannen van Trudo Dynamite, een zaalvoetbalploegje waar ik de voorbije jaren speelde. Door tijdgebrek heb ik dit seizoen jammer genoeg nog niet mee kunnen doen, maar de vriendschap blijft wel bestaan.”

Zelf heb ik nog het meest contact met Peter Delorge en met de mannen van Trudo Dynamite, een zaalvoetbalploegje waar ik de voorbije jaren speelde Chris O’LOUGHLIN

O’Loughlin heeft het naar zijn zin onder de vleugels van Glen De Boeck. “Ik krijg veel verantwoordelijkheid als hulptrainer. Ik ben nog altijd wie ik ben. Iemand die steeds een goeie relatie probeert op te bouwen met de spelers en tegelijkertijd hard werkt tijdens de trainingsweek. De samenwerking verloopt goed. Oké, we wonnen nog geen thuismatch, maar dat is ook door omstandigheden. We hebben net als vorig jaar lang moeten bouwen aan het elftal. Veel nieuwe jongens kwamen pas laat aan. Tegen Oostende hadden we bijvoorbeeld veel pech, we botsten op een ijzersterk Genk en tegen Eupen maakten we dan weer kinderlijke verdedigende fouten. Maar het komt zeker goed. Er is genoeg potentieel. Gelukkig pakten we op verplaatsing wel al overwinningen.”

Supporters

“Natuurlijk wordt de ontmoeting met STVV bijzonder”, besluit O’Loughlin. “In Linter wonen heel wat fans van STVV. En ik ken nog zoveel spelers en supporters. Het verbaast me trouwens niet dat STVV het goed doet. Marc Brys levert mooi werk. Het stemt me ook gelukkig dat het vooral spelers zijn die al langer bij de club zijn die het nu zo goed doen. Dat betekent dat we de voorbije jaren duidelijk goeie eerste stappen gezet hebben. De club plukt er nu de vruchten van. Het wordt vreemd zaterdag, maar het is al Kortrijk wat telt nu voor mij.”

 VDB

Chevalier krijgt rust: “Zo kan hij zijn hoofd eens vrijmaken”

Teddy Chevalier traint al de hele week niet meer mee bij KV Kortrijk. En dat is geen gevolg van een blessure of een tuchtmaatregel van Glen De Boeck. “Het is een beslissing die we samen hebben genomen”, aldus de coach. “Teddy voelt zich al een tijdje niet goed in zijn vel en kan nu eens zijn hoofd vrijmaken.” Het Franse woelwater was vorig seizoen met 21 goals bijna topschutter en is de chouchou van de fans maar is dit seizoen niet eens zeker van zijn plaats. De Boeck gelooft evenwel niet dat hij daarom lastig rondloopt. “Ieder mens heeft al toch al eens een mindere periode ? Ik belde hem vanochtend nog: het gaat al beter.” (fbu)

Bezus traint mee

Roman Bezus maakte de training vol, maar de kans dat hij de aftrap in Kortrijk haalt is klein. De internationals Botaka en Nazon trainden niet mee. Botaka kwam gisterenochtend aan, Nazon keert vandaag terug. Koike blijft in de lappenmand.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws