© foto Joren De Weerdt

Mechelen roept website neeisnee.be in het leven tegen seksuele intimidatie

Mechelen zegt resoluut nee tegen seksuele intimidatie op straat. Daarom is de website www.neeisnee.be in het leven geroepen. Je kan er een online petitie ondertekenen en je vindt er getuigenissen, tips en tricks en beleidsacties. Ook nieuw is het meldingsformulier voor zij die slachtoffer of getuige waren van seksuele intimidatie.

inke

Begin november al verschenen er in het Mechelse straatbeeld grote visuals die alle Mechelaars opriepen om nee te zeggen tegen seksuele intimidatie op straat.

Vanaf vandaag kunnen alle Mechelaars ook een online petitie ondertekenen (liefst met foto). Op de website www.neeisnee.be kun je je engageren om samen het probleem van seksuele intimidatie aan te pakken aan de hand van drie eenvoudige afspraken:

  • We doen het niet
  • We reageren als we het zien gebeuren
  • We maken melding bij de politie want intimidatie is strafbaar

Nog te weinig slachtoffers en omstaanders stappen naar de politie. “Nochtans is het belangrijk om dat net wél te doen. Daarom bieden we nu vanuit de Dienst Preventie en Veiligheid een online meldingsformulier aan”, licht schepen van Preventie Stefaan Deleus toe. “We werken hiervoor uiteraard nauw samen met de politie. Dit meldingsformulier kan een aangifte zeker niet vervangen, maar het werkt wel drempelverlagend, zeker als de politie achteraf contact kan opnemen.”

Op de website www.neeisnee.be lees je ook getuigenissen, of tips en tricks voor zowel slachtoffers als omstaanders. Zij die eerder zelf willen praten, mailen of chatten met een hulpverlener, vinden hier ook een overzicht van hulpverlening, aangeboden door onder andere 1712 en CAW.

“Dit is een oproep aan alle Mechelaars”, legt burgemeester Bart Somers uit. “Zo kunnen we samen een vuist maken tegen seksuele intimidatie op straat.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER