Kerstmarkt stopgezet nadat dak van chalet werd weggeblazen

© bfs

© bfs

© gvh

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

De kerstmarkt en de ijspiste op de Grote Markt zijn zondagavond vroegtijdig gesloten door het stormweer. Het dak van één van de chalets werd weggeblazen. Op heel wat andere plaatsen moest de brandweer uitrukken voor omgewaaide bomen.

Bert Foubert

Het weer was zondagavond de spelbreker voor de drukbezochte kerstmarkt. De organisatoren beslisten om alle kraampjes vroeger dan gepland te sluiten.

“We volgden de weersvoorspellingen heel de dag op de voet op”, zegt Tom Geleyn van de stadsdienst Evenementen. “Om 13 uur hadden we uit veiligheidsoverwegingen de foodtrucks niet meer laten opstellen. Om 17 uur gingen we ook langs alle andere kraampjes met het verzoek om te sluiten. De wind waaide te krachtig. Het dak van één van de chalets was ondertussen al weggewaaid. Gelukkig zonder extra schade of gewonden. Het optreden in de kiosk dat op dat moment bezig was, werd stopgezet.”

Populier op atelier

De stalletjes konden onder normale omstandigheden openblijven tot 18 uur. Voor de standhouders met eten en drinken was het sluitingsuur gepland om 20 uur.

“Toen het stormweer losbrak, was er al niet veel volk meer op de kerstmarkt”, maakt Dirk Van de Merckt, één van de standhouders, de balans op. “Op dat moment was ook al het laatste optreden bezig. De vervroegde sluiting heeft weinig invloed gehad op het globale verloop van deze editie. Die was voor ons zeer geslaagd. Het is natuurlijk altijd even schrikken als er plots een dak van een kraampje vliegt.”

Tijdens de storm werd ook de ijspiste gesloten voor het publiek. In de Stationsstraat kwam de grote banner aan het begin van de straat los en hing een tijdje gevaarlijk te bengelen. Ook heel wat kerstversiering in de straat kwam naar beneden.

Niet alleen in Sint-Niklaas zorgde de storm voor ellende. De brandweer moest op heel wat plaatsen in het Waasland uitrukken voor omgewaaide bomen en andere schade. In de Kolkstraat in Nieuwkerken-Waas kwam een grote populier op een atelier terecht. De hulpdiensten verwijderden de boom en stutten het dak preventief.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen