Jong duo trekt spoor van vernieling door Knokke tijdens ‘dronken avondje uit’: “Porsche Panamera moest eraan geloven”

Knokke -

Twee 21-jarige mannen riskeren voor de Brugse rechtbank zes maanden cel voor het beschadigen van een hele resem wagens in Knokke.

Arne Franck

In de nacht van 17 op 18 juli vorig jaar zetten V.S. uit Bierbeek en de Nederlander P.V. de bloemetjes buiten in Knokke. Met een glaasje te veel op trokken de jongelui - toen amper 18 en 19 jaar oud - een spoor van vernieling door de badstad. Een getuige zag hoe ze geparkeerde voertuigen aan het beschadigen waren in de Elisabethlaan. Ter plaatse stelde de politie vast dat ze zeven wagens vernield hadden.

Verder onderzoek wees uit dat V.S. en P.V. die nacht ook in de Piers de Raveschootlan verschillende vernielingen hadden aangericht. Ze rukten er onder meer een brievenbus van de muur en ook een boom moest eraan geloven. “Ze hebben zich duidelijk ‘geamuseerd’ tijdens hun dronken avondje uit”, sneerde de procureur.

Tijdens zijn verhoor stak V.S. alle schuld op zijn Nederlandse kompaan. Ook op zijn proces hield hij zijn onschuld vol. “Hij heeft enkel gefilmd hoe zijn maat die vernielingen aanrichtte”, stelde meester Jorn Verminck. “Onder meer een Porsche Panamera en een BMW moesten eraan geloven.”

Maar volgens de procureur wezen camerabeelden uit dat V.S., die eerder al vier veroordelingen opliep, wel degelijk actief deelnam. P.V. kwam niet opdagen voor zijn proces. De uitspraak volgt op 18 juni.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer