vrijdag 23 maart 2018 - Lagere reeksen
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Op het einde van het seizoen zet het jeugdbestuur van Patro een stap opzij. JEFFREY GAENS

Patro Eisden

Conflict met Woo sleept al maanden aan

Jeugdbestuur neemt ontslag

Het voltallige jeugdbestuur van Patro heeft ontslag genomen. Een al maandenlang aanslepende onenigheid met voorzitter Woo ligt aan de basis van dit drastische besluit. “Onze jeugdtrainers en begeleiders blijven aan boord en zorgen voor continuïteit in de opleiding. Ook ons bestuur zal het lopende seizoen met de normale werking afhandelen tot aan het einde, met name 30 april”, verzekert ontslagnemend jeugdvoorzitter Jan Kohlbacher.

Het conflict tussen Woo en het jeugdbestuur draait om de oprichting van een aparte vzw. “Om een nieuw jeugdcomplex te kunnen realiseren moet er een aparte vzw opgericht worden voor de organisatie van de jeugdwerking binnen de club. Op dat vlak kregen we ook heel wat steun van de gemeente. Maar die structuur ziet Woo niet zitten”, haalt Kohlbacher één van de belangrijkste twistpunten aan. Daarnaast is er ook een financieel geschil tussen beide partijen. “Woo wil een BTW-boete op de jeugd verhalen. Onze rekeningen kloppen en de betalingen gebeurden steeds correct. De BTW-aangifte is trouwens een zaak voor het hoofdbestuur”, aldus nog Kohlbacher, die samen met de rest van het jeugdbestuur open stond voor voorstellen van Woo. “Maar daar kregen we nooit een serieus antwoord op, behalve dan dat hij in een nieuwe structuur gewoon ‘de baas’ van alles wil zijn.”

Woo wil in een nieuwe structuur gewoon ‘de baas’ van alles zijn Jan KOHLBACHER

Limburgs team

Voorzitter Woo zal een nieuw jeugdbestuur installeren. “Wij bedanken de vertrekkende groep voor hun inzet en geleverde diensten”, zegt hij in een persbericht. “We zijn het jeugdbestuur ook dankbaar dat ze de werking verzekeren tot het einde van dit seizoen. We zullen binnenkort het nieuwe jeugdmanagementteam bekendmaken. Het team zal samengesteld worden met mensen uit Limburg.”

Het nieuws over het collectieve ontslag slaat in als een bom. “Als Technisch Verantwoordelijke Opleidingen engageerde ik me ook in het jeugdbestuur en ben ik zelf dus ook ontslagnemend”, aldus Gunter Coolen. “Jammer, want we hebben de laatste jaren enorm hard gewerkt om een degelijke structuur met duidelijke visie uit te bouwen. De voorbije weken maakten duidelijk dat jongens bij ons wel degelijk klaargestoomd worden om de stap naar de A-kern te zetten. Trainer Guido Brepoels, die trouwens fantastisch werk leverde in onze jeugd, loodste probleemloos verschillende jongeren naar het eerste elftal. De onzekerheid over de toekomst is natuurlijk niet fijn voor onze spelertjes en hun ouders. Wij kozen jaren geleden voor kwaliteit in plaats van kwantiteit en hebben één team per leeftijdsgroep. Als daar straks enkele spelers vertrekken, zit je met een probleem.”

Ongeruste ouders

De ouders zijn ongerust. Ronny Staszewski, jeugdtrainer U9 en zelf vader van spelertjes Cristian en Mattiah: “Ik kreeg al heel wat telefoons. Iedereen wil snel duidelijkheid over welke weg voorzitter Woo met onze jeugd wil inslaan. Ik ben hier nu vier jaar jeugdtrainer. De jeugdafdeling heeft de voorbije jaren hard gewerkt om het vertrouwen van talentjes en hun ouders te winnen. Het zou spijtig zijn, moesten we dat vertrouwen straks kwijtspelen. Als ouders heb je het recht te weten wat de club met onze kinderen van plan is.”

Vanavond (20.00 uur) organiseert het ontslagnemende jeugdbestuur in de jeugdkantine aan de Louis Mercierlaan een infoavond voor de ouders.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws