Fietsers krijgen dan toch ‘rode loper’ parallel met Turnhoutsebaan in Borgerhout

Er komt dan toch een aaneenschakeling van fietsstraten, parallel met de Turnhoutsebaan in Borgerhout. Deze zomer verzette het districtsbestuur zich nog tegen die zogenaamde ‘rode loper’, omdat die niet veilig genoeg was. Nu heeft ze toch voldoende garanties gekregen van de stad dat veilig fietsen er de prioriteit krijgt.

doro

Na vijf maanden onderhandelen is er een akkoord bereikt tussen het stadsbestuur en het district Borgerhout over de ‘rode loper’: een aaneenschakeling van straten tussen de Turnhoutsepoort en de Kerkstraat die fietsstraten zullen worden, parallel met de Turnhoutsebaan.

In deze straten moet het duidelijk worden dat de fietser er koning is en om dat in goede banen te leiden maakt schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) bijna een miljoen euro vrij. “De stad heeft ervoor gekozen de ganse strook in rood asfalt en op plateaus in rode klinkers aan te leggen”, zegt districtsburgemeester Stephanie Van Houtven (sp.a) . ‘Er komen ook nieuwe verkeersborden en speciale stickers. Aan de kruispunten, en dat zijn er heel wat, komen er ook haaientanden om bestuurders duidelijk te maken dat de fietsers voorrang krijgen.”

Borgerhout gaat nu ook samen met de stad aankloppen bij Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) om de verkeersveiligheid op de Turhoutsebaan te verbeteren voor alle gebruikers.

© atv

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER