© RR

Platanen van Italiëlei zijn nu ook tafels geworden

Na snijplanken, gemaakt uit het hout van platanen die tegen de grond gingen voor de werken aan de Italiëlei, zijn er nu ook tafels van A.

rvre

Sam Ponette van Stadshout sloeg hiervoor de handen in elkaar met houtspecialist Bosq uit Mechelen. “Onze eerste tafel is er een van drie meter lang, maar geïnteresseerden kunnen ook andere maten bestellen. Het onderstel is gemaakt uit metaal. De driehoeken symboliseren de A van Antwerpen”, aldus Ponette.

Wie een tafel koopt, weet perfect waar het hout vandaan komt. Het huisnummer waarvoor de boom stond, wordt in de tafel gebrand, als de klant dat wil. De prijs voor een tafel start aan 2.000 euro.

Ondertussen werkt Stadshout nog aan andere objecten. “Ik werk een collectie uit van meubelstukken in verschillende prijscategorieën zodat elke Antwerpenaar de kans heeft om een designstuk van zijn stad in huis te halen.”

Dit najaar brengt Stadshout ook zitbanken op de markt. Die zullen voor het eerst te zien zijn tijdens de Winter in Antwerpen op de Grote Markt. Daarna volgen ook nog barkrukken, lampen en bijzettafels.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER