Direct naar artikelinhoud
TV-tips

Dit mag u niet missen op tv vanavond

Ann Christy.Beeld rv

De warme zomerdag afsluiten met een verfrissende tv-avond? Dat kan vanavond met een verhelderende docu over plastic, ruwe actie met Sylvester Stallone of liefst twee documentaires over haaien. Dit zijn onze tips.

Foreign Correspondent

Deel 3 van de Australische reeks Foreign Correspondent gaat over de 'plastic bedreiging'. Onze zeeën en oceanen zijn bezaaid met plastic. Wetenschappers schatten dat er zo'n vijf biljoen stukjes ronddrijven. Reporter Lisa Millar trekt naar Mallorca, waar enkele ondernemende Australiërs hun nek uitsteken om al dat plastic in wateren op te kuisen. Daarvoor hebben ze een speciaal apparaat ontwikkeld: de Seabin.

Om 20.20 uur op Canvas

Nighthawks

In deze ruwe actiefilm speelt Sylvester Stallone één van zijn betere rollen, maar de Nederlander Rutger Hauer gaat moeiteloos met de film aan de haal als de angstaanjagende terrorist Wulfgar in zijn Amerikaanse debuut. De plot is best leuk én nog verrassend actueel. De vele actiescènes en het onderhoudende ritme maken deze Stallone-film effectief de moeite van het kijken waard.

Om 20.40 uur op CAZ

Belpop classics

Het muzikale parcours van Ann Christy, de frêle zangeres die in 1984 aan baarmoederhalskanker overleed, was er één van ups and downs, van toevaltreffers en bewuste keuzes. Maar vooral ook van talent dat altijd kwam bovendrijven. In deze Belpop-aflevering halen familieleden en collega's liefdevolle herinneringen op aan de zangeres van 'Dag vreemde man' en 'Gelukkig zijn'.

Om 21.45 uur op Canvas

Bear Vs Shark

Tot en met zondag 29 juli is het op Discovery weer tijd voor de jaarlijkse 'Shark Week', met dagelijks in primetime twee documentaires over de schrik van de oceanen. De succesvolle themaweek trapt deze keer af met Bear vs Shark.

Overlevingsexpert Bear Grylls staat erom bekend dat hij zich in de meest uitdagende situaties begeeft, maar waagt zich niet vaak op of in het water. Dit keer klimt hij echter in een haaienduikkooi en voert hij de vraatzuchtige vissen vanuit een helikopter.

Bear Vs Shark
Beeld rv

Om 22.20 uur op Discovery

Bewitched

Romantische komedie die losjes werd gebaseerd op de gelijknamige populaire televisiereeks uit de jaren 60. Nicole Kidman vertolkt de rol van de sympathieke heks met het wiebelende neusje. Ook Will Ferrell, Michael Caine en Shirley MacLaine acteren sterk.

Om 20.35 uur op Vitaya

Een volledig overzicht vindt u op onze tv-pagina