Direct naar artikelinhoud
Daklozen

Aanvallers steken twee dakloze mannen in brand in Berlijn

Voorbijgangers verzamelden de overgebleven bezittingen van daklozen en legden er een roos bij.Beeld Britta Pedersen/dpa-Zentralbild/

Twee dakloze mannen, 47 en 62 jaar oud, zijn zondagavond in brand gestoken aan een treinstation in Berlijn. De aanvallers wisten te ontkomen en hun motief is nog niet duidelijk.

Op zondagavond rond elf uur goten, volgens getuigen, meerdere aanvallers een ontvlambare vloeistof over twee dakloze mannen aan het Schöneweide-treinstation in Berlijn. Vervolgens staken ze hen in brand en vluchtten ze te voet weg.

Volgens de Duitse tabloid Bild belden voorbijgangers meteen de nooddiensten op en kwamen werknemers van een nabijgelegen snackbar toegesneld met een brandblusser om het vuur te doven. De zwaar verbrande mannen werden overgebracht naar een nabijgelegen ziekenhuis. Hoe erg ze eraan toe zijn is nog niet duidelijk. De politie onderzoekt de zaak, maar zegt dat er geen duidelijk motief is.

In 2016 probeerde een groep jongeren op kerstavond een slapende man aan een metrostation in Berlijn in brand te steken

Het is niet de eerste keer dat daklozen in Berlijn in contact komen met zinloos geweld. In 2016 probeerde een groep jongeren op kerstavond een slapende man aan een metrostation in Berlijn in brand te steken. Voorbijgangers kwamen er toen tussen. In 2017 pakte de politie twee mannen op die een dakloze 51-jarige man in München met brandende sigaretten aanvielen. De Duitse hoofdstad telt vandaag tussen de 4.000 en de 10.000 daklozen.

De brandplekken aan het Schöneweide-station in Berlijn zijn nog duidelijk zichtbaar.Beeld Britta Pedersen/dpa-Zentralbild/