1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

VandaVanda komt nog eens samen: na 17 jaar opnieuw ‘Sunshine After The Rain’

Speciaal bezoek in de ochtendshow van Qmusic deze ochtend: VandaVanda was voor één keer nog eens terug van weggeweest. De Belgische popgroep scoorde in 2001 en 2002 enkele iconische hits zoals ‘Sunshine After The Rain’ en ‘Love of my life’. En die kwamen ze naar aanleiding van de Top 500 met veel plezier nog eens overdoen bij Sam De Bruyn, Wim Oosterlinck en Heidi Van Tielen.

mrra

Na zes jaar kwamen Tiziana, Hans, Karolien, Iris en Frédéric nog eens samen voor een korte reünie: “Het was een leuke tijd en een hele ervaring die ze ons nooit meer gaan afpakken. Ik ben blij dat we elkaar vandaag nog eens terugzien”, vertelde Karolien. “We zijn zelf benieuwd om ‘Sunshine After The Rain’ opnieuw te brengen, want het is zes jaar geleden dat we nog eens samen gezongen hebben. Het kan dus enorm tegenvallen, waarvoor nu al onze oprechte excuses”, lachte Frédéric.

Maar ze konden het wel degelijk nog:

De reünie was maar tijdelijk, want alle leden gingen een heel andere weg in wat carrières betreft. Tiziana is militair, Hans is aan de slag als klantenmedewerker bij Pro Mente, Karolien werkt samen met haar man in een kapsalon, Iris zit bij Radio 2 en Frédéric is terug te vinden op de Sales-afdeling van Medialaan.

Blits succes

In 2001 ontstond VandaVanda na de populaire talentenjacht ‘Popstars’, een voorloper van ‘Idool’ en ‘Star Academy’. Ze kregen meteen een platencontract bij Warner Music en hun eerste single ‘Sunshine After The Rain’ werd platgedraaid op de radio. Nadien scoorde de groep ook nog kleinere hits en brachten ze een vrij succesvol eerste album uit. In 2002 namen ze deel aan de preselecties voor het Eurovisiesongfestival, maar ook al waren ze topfavorieten, ze haalden de finale niet. Het platencontract werd verbroken en VandaVanda was niet meer.

© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER