© W&F Marc Wouters

© W&F

© W&F

© W&F

© W&F

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Lambertijntjes en Lambertijnen hebben ‘Fantastische fantasie’

Met heel veel enthousiasme zongen de Lambertijntjes en de Lambertijnen zaterdag de lente tegemoet. Eén concert was niet voldoende om de al even enthousiaste ouders en grootouders in het auditorium van de muziekacademie op te vangen. Er werden dan ook twee opvoeringen gepland.

Marc Wouters

Beide koren maken deel uit van de Ekers C-koren. Het was de toenmalige onderpastoor Jef Cleymans die in 1978 in de Sint-Lambertusparochie kinderen aanmoedigde om samen te zingen. De Lambertijntjes waren geboren. In de loop van de jaren groeide het aantal koren in de parochie uit tot 7. Op de Lambertijnen en de Lambertijntjes na, kregen alle koren een naam te beginnen met een ‘C’, vandaar de Ekerse C koren.

Met ‘Fantastische fantasie’ bekoorden de kinderen al snel de bezoekers. De zangers zorgden voor een geanimeerd concert. Stampen met de voetjes, klappen in de handen en knipperen met de vingers, het kon allemaal. De zaal werd uitgenodigd mee te doen. De Lambertijntjes onder leiding van Hanne Adriaenssen richt zich tot kinderen van 8 tot 12 jaar. Ilse van Gestel leidt de zangertjes van 8 tot 12 jaar.

De jeugdkoren Carmina en Cantilene en het gemengd koor Caljenté houden op vrijdag 20 april vanaf 20u hun Kapelconcert in de Sint-Lambertuskerk.

http://www.c-koren.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER