Wen Boss Mukubu, hier op archiefbeeld tegen Leuven Bears, neemt afscheid van Kangoeroes Mechelen en trekt volgend seizoen naar Leuven Bears.© BELGA

Basketbal kwartfinale play-offs

Kangoeroes Mechelen mist halve finale tegen Telenet Giants Antwerp

Geen halve finale voor Kangoeroes Mechelen in de play-offs. Het verloor de belle van de kwartfinale in Limburg United en is meteen uitgeschakeld. “Dit was mijn laatste match voor de Kangoeroes,” zei een emotionele en 40-jarige ex-Belgian Lion Wen Mukubu. Hij tekent eerstdaags bij Leuven Bears.

patrick ceulemans

Wat een bikkelharde belle was de beslissende wedstrijd van de kwartfinales van de play-offs tussen Limburg United en Kangoeroes Mechelen. Na een sterk eerste kwart had Kangoeroes Mechelen kansen richting winst. Zeker nadat het in het tweede schuifje het fysiek basketbal van Limburg United lik op stuk had gegeven en via Augustas Peciukivicius, Mitchell Lightfoot en Domien Loubry wegsnelde naar een bonus van negen punten. “We hadden de wedstrijd op dat moment onder controle, maar hadden in het vervolg van de partij niet altijd een gepaste reactie op het fysieke basketbal van de Limburgers. Ik zeg niets over de drie scheidsrechters, maar ik stel mij wel vragen waarom de beste ref van België (Nick Van den Broeck, red.) niet deze match mocht fluiten,” merkte coach Tony Van den Bosch fijntjes op.

Na een 38-36 tussenstand halfweg verloren de Maneblussers in het derde kwart voeling met de partij. Een energieke Quentin Serron kreeg steun van Myles Cale en Jonas Delalieux en de Limburgers snelden weg naar een 63-54 bonus. Ook in het slotkwart kwam er niet echt een Mechelse remonte. Kangoeroes Mechelen verloor uiteindelijk met 81-69 de belle van de kwartfinales. Een wisselvallig seizoen kreeg na het ontslag van coach Kristof Michiels (in februari) en het overnemen van sportief adviseur Tony Van den Bosch dus geen happy end. Onder de Antwerpse coach Van den Bosch schitterde Kangoeroes Mechelen in Elite Silver, realiseerde het een prachtige 10 op 12 maar botste dan in de play-offs op zijn limieten. Werk aan de winkel voor het bestuur (lees voorzitter Luc Katra, red.) en de sportieve staf richting de directe toekomst. Tony Van den Bosch bevestigde dat hij volgend seizoen coach blijft van Kangoeroes Mechelen.

“Als mijn gezondheid het evenwel toelaat”, zei de kranige en flamboyante zeventiger met een knipoogje. Ook die andere Sinjoor, Domien Loubry, doet er op zijn 39ste nog een seizoen bij Kangoeroes Mechelen bij.

De bijna 41-jarige Wen “Boss” Mukubu heeft dan weer zijn laatste wedstrijd voor de Mechelaars gespeeld. Na drie seizoenen neemt hij door de grote poort afscheid van de Kangoeroes. “Twee jaar geleden flirtte ik nog met de dood. Deze club heeft mij niet laten vallen en ik heb hier aan de zijde van onder meer Domien Loubry schitterende jaren gekend. Ik zal deze club en de kansen die ik kreeg nooit vergeten. Het is tijd voor een laatste bladzijde in mijn sportieve carrière. Die zal ik normaal gezien afwerken bij Leuven Bears. De club waar Kristof Michiels de nieuwe coach wordt”, aldus nog Wen Boss Mukubu.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal