Bijna 7 miljoen euro ingezameld bij 1.000 km voor Kom op tegen Kanker

Ook oud-wielrenners Rudy De Bie en Ludo Dierckxsens droegen hun steentje bij als wegkapitein© Stijn Van de Sande

Bij de dertiende editie van de 1.000 km voor Kom op tegen Kanker is 6.925.500 euro ingezameld. Meer dan 1.000 teams fietsen de voorbije vier dagen van Mechelen naar een andere stad en terug, voor het goede doel.

blg

Bij de actie kwamen 1.251 fietsteams in actie. Samen zamelden ze ongeveer een miljoen euro meer in dan vorig jaar. Sommige fietsteams zamelden meer in dan het verplichte startgeld, waardoor het bedrag de komende weken nog zal oplopen.

In de nationale pelotons kwamen 1.161 teams aan de start. Zij brachten elk minstens 5.500 euro startgeld in. Vier dagen lang fietsten ze van Mechelen naar een andere stad en weer terug. Het ging dit jaar om Glabbeek, Aalst, Pelt en Oostkamp.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het internationale peloton bestond uit 90 fietsers. Zij fietsten vanuit Nancy in Frankrijk naar Mechelen en zamelden daarmee minstens 6.000 euro startgeld in.

Kankeronderzoek

Met de 1.000 km zamelt Kom op tegen Kanker geld in voor kankeronderzoek. Een commissie van patiënten en ex-patiënten en hun naasten beslist mee welke onderzoeken precies financiering krijgen. Het moet gaan om onderzoek dat een directe meerwaarde biedt voor de behandeling van de kankerpatiënt en waarvoor onvoldoende interesse is bij de farmaceutische industrie.

Volgend jaar vindt het evenement opnieuw plaats tijdens het Hemelvaartweekend. Inschrijven kan vanaf donderdag 23 mei 2024 via de1000km.be.

Lees ook