Yates pakte op weg naar Sappada andermaal uit.
Volledig scherm
Yates pakte op weg naar Sappada andermaal uit. © AFP

Yates is baas boven baas en deelt mokerslag uit in verraderlijke bergetappe

GiroSimon Yates (Mitchelton-Scott) heeft de Giro daags voor de tweede rustdag nog wat extra naar zijn hand gezet. De roze trui kwam in Sappada in zijn eentje over de aankomst. Dumoulin en vooral Froome moesten een nieuwe tik incasseren. Enkel een mindere tijdrit of een inzinking in de slotweek lijkt Yates nog van de eindzege te kunnen houden.

22 reacties

  • johan Maddens

    6 jaar geleden
    Dat 1 sprintje bergop , indien Froome volgde moesten Contador en Quintana ook gevolgd hebben in Froome's wiel en dan dat sprintje bergop mee gesprongen met Froome , indien het zo simpel is . Froome zal er wel staan in de tour .
  • paul koudijs

    6 jaar geleden
    Simon Yates is de Riccardo Ricco van 2018.
  • Karel Van Beeck

    6 jaar geleden
    Men moet astma hebben om dit te kunnen!
  • Ramon Simon

    6 jaar geleden
    Yates rijd al jaren mee net onder de top, en heeft groeimarge. Dat hij nu ritzeges wint en een tour binnen handbereik is verbaasd me niet. Maar sinds Froome zijn positieve test is hij en heel de Sky ploeg nergens. Froome reed zelfs niet eens goed in Frankrijk, zijn knechten reden vanop het zadel Contador en Quintana naar huis. Froome volgde, de knechten moesten zelfs inhouden, en 1 sprintje bergop was genoeg voor een kloof te slaan en de tour te winnen.
  • Jacques Hillaert

    6 jaar geleden
    He zeg ge moet nu niet denken dat alle prestaties onnatuurlijk zijn he, deze reacties zijn het gevolg van mensen zoals Armstrong en andere zeurpieten maar nooit veralgemenen want dan stop je beter met kijken en ga je maar naar iets anders zien !