Mini, in het zwart of met korset: bruidsjurkentrends gespot op Bridal fashion week

© EPA-EFE

Wie graag in 2025 in het huwelijksbootje wil stappen, denkt maar beter al eens aan de trouwjurk. Om je daarbij te helpen heeft House of Weddings de trends van Barcelona Bridal Fashion Week op een rijtje gezet. En wat zien we? Zwarte accenten en blote benen.

LLA
Bron: House of Weddings

Korsetten

Het korset mag dan al eeuwenoud zijn, af en toe duikt het opnieuw op. Zo herintroduceerde Vivienne Westwood het in 1987 in haar herfst- en wintercollectie en groeide het in een klap uit tot haar handelsmerk.

Sindsdien is het korset af en toe te zien op de catwalk of rond het lichaam van een bekende kop. Of tijdens de Barcelona Bridal Fashion Week. Volgens House of Weddings meteen ook de trend van 2025 als het gaat om trouwjurken. “De zichtbare korsetten worden vaak vormgegeven in een licht doorschijnende stof en met zichtbare baleinen. Dit zorgt voor een extra romantische, glamoureuze en sexy look.”

© EPA-EFE

Bling bling

Geen silent luxury tijdens de Spaanse Bridal Fashion week, integendeel. “Zolang de jurk maar glittert en glanst! De vele sparkles in de nieuwe collecties komen onder andere voort uit pailletten, kristallen versieringen en parels – vaak bevestigd op transparante stoffen. Terwijl parels een chique uitstraling creëren, kunnen ze ook voor een speels effect zorgen.”

© EPA-EFE

Zwart

Kleur en trouwjurken, het waren lange tijd antoniemen. Maar anno 2024 zijn trouwjurken in zowat elk kleur te vinden. En dus ook in het zwart, al houden we het volgend jaar eerder op ‘accenten van zwart’. “Trouwjurken afgewerkt met zwarte details, zoals zwarte strikjes of bloemen. Werk deze look af met zwarte accessoires zoals handschoenen of schoenen om het plaatje helemaal áf te maken.”

© EPA-EFE

Lang of kort

Het is het een of het ander: ofwel kies je voor een ultralange jurk, compleet met sleep, ofwel laat je de benen zien. Marie Wynants, de vrouw van Bazart-zanger Mathieu Terryn, en Olga Leyers gingen de bruiden van 2025 al voor. “Een trend die blijft: de mini-jurk. Perfect om jouw lange benen te laten stralen tijdens je zomerhuwelijk. Daarnaast is de mini-jurk een ideale keuze als éxtra trouwjurk voor op je burgerlijke huwelijk of voor op het dansfeest ’s avonds.”

Nog niet overtuigd? Er bestaat wel degelijk een tussenoplossing. “Een lange trouwjurk die je kan omtoveren tot een mini-jurk (of vice versa). Bij deze high-low combo bestaat de rok uit verschillende lagen die je van elkaar kan losmaken, zodat je in een mum van een tijd een nieuwe outfit hebt.”

Naast de mini-jurk wint ook de ‘bridal romper’ aan populariteit.

© EPA-EFE

Handschoenen

Hoewel de meeste bruiden hopen op stralend weer, waren de jurken op de catwalk in Barcelona vaak voorzien van een mouwtje of zelfs een paar handschoenen. “Binnen deze trend zijn de opties talrijk: kortere, kanten mouwtjes zorgen voor een romantische en speelse uitstraling, terwijl lange mouwen je er chic en glamoureus laten uitzien. In veel gevallen kan je de mouwen losmaken van de jurk óf kies je voor (lange) handschoenen – ook die zijn in 2025 hip.”

© EPA-EFE

© EPA-EFE

© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer