Man (31) richt ravage aan met wagen uit wraak nadat buren hem wezen op roekeloos rijgedrag: “Kwam tot stilstand in onze voortuin”

Bredene -

Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag richtte de bestuurder van een Volkswagen met Poolse nummerplaat een ravage aan in de tuin van een woning in de Zegelaan in Bredene. Naar verluidt reed de man met opzet eerst de omheining van de buren aan. De brandweer moest de man uit zijn voertuig bevrijden.

Jeffrey Roos

Het ongeval gebeurde kort na middernacht. Even daarvoor scheurde de man naar verluidt met zijn wagen door de straten. Toen bewoners van de Zegelaan de man erop attent wilden maken dat hij zich rustiger moest gedragen, keerde hij zich tegen het jonge gezin. Hij belde daarop aan om verhaal te halen. De bewoners maakten duidelijk dat ze de politie zouden contacteren. Dik tegen de zin van de bestuurder. Hij stapte terug in zijn wagen en scheurde weg.

Hels lawaai

Kort daarna hoorde een van de buren een hels lawaai. “Ik was ongeveer 10 minuten boven toen ik een immens kabaal hoorde”, vertelt de vrouw van de woning waar een ravage werd aangericht. “Volgens het verhaal van de buren heeft de man vermoedelijk hen willen treffen. Hij reed daarbij een stuk van hun omheining aan, waarna hij de controle verloor en een tuin binnenreed.”

Ook de gevel werd geraakt.© Jeffrey Roos

De man reed los door de schutting van de woning aan de kant van de wegel die leidt naar Turkeyenhof. “Hij reed tussen ons tuinhuis en de woning door en raakte daarbij de gevel”, vervolgt de vrouw. “Ik mag er niet aan denken wat er gebeurd zou zijn als we nog wakker waren geweest en hij onze woonkamer was binnengereden. Hij kwam uiteindelijk tot stilstand in onze voortuin. De ravage is enorm. Ook onze gevel heeft een duw gekregen.”

Onderzoek

De hulpdiensten waren snel ter plaatse. De brandweer moest de man uit zijn voertuig bevrijden. “Het gaat om een 31-jarige Poolse onderdaan”, vertelt commissaris Dennis Goes van politiezone Bredene/De Haan. “De man raakte met zijn wagen een vlaggenmast van de gemeente, een omheining en daarna reed hij inderdaad door de schutting van een hoekwoning de tuin in. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de precieze omstandigheden van het ongeval.”

De man kwam met zijn wagen tot stilstand in de voortuin.© Jeffrey Roos

De man zelf mocht ondertussen het ziekenhuis verlaten. Kort daarna begaf hij zich echter opnieuw naar de locatie waar hij enkele uren eerder een ravage had aangericht. Daar werd hij uiteindelijk opnieuw meegenomen door de politie.

“De man bleek op zoek naar zijn telefoontoestel en maakte een verwarde indruk. Hij kon naar eigen zeggen niet plaatsen wat hij had aangericht. De man werd meegenomen, maar voor alle duidelijkheid niet gearresteerd”, aldus de politiecommissaris.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER