Heel dorp helpt dakloos gezin: “Onze warmste week speelt zich dit jaar dicht bij huis af”

© mvn

© tlg

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De handelaars van Baliebrugge springen in de bres voor het gezin dat op 3 december dakloos raakte na een zware brand. Ook buren, vrienden en familie steken de handen uit de mouwen. “Onze warmste week speelt zich nu dicht bij huis af”, zegt Caroline, vriendin van de getroffen Vicky Buffel.

Arne Franck

Op zondag 3 december woedde een zware brand in de woning van Vicky Buffel en Kevin Perquy, in de Hazelbeekstraat in Ruddervoorde. De volledige bovenverdieping en het dak van het huis raakten daarbij vernield.

Het gezin met twee kleine kinderen krijgt voorlopig onderdak in de woning van Caroline Micholt in de Baliebrugstraat.

Boven garage

“Vicky is mijn vaste looppartner en al vijf jaar mijn beste vriendin”, vertelt Caroline. “Ons huis is ruim genoeg dus zij kunnen hier perfect tijdelijk wonen. Onze kinderen gaan naar dezelfde klas, wat ook een voordeel is.”

De golf van solidariteit die na de brand in Baliebrugge ontstond, is groot. Heel wat mensen uit de buurt bieden hun hulp aan om samen met de familie van het getroffen gezin de ruimte boven hun garage in te richten als tijdelijk onderkomen.

“De families van Vicky en Kevin hebben hun eigen leven even on hold gezet om het werk zo snel mogelijk klaar te krijgen”, vervolgt Caroline.

Mama’s maken soep

“Er wordt dag en nacht gewerkt en de vele helpers krijgen soep en brood bij de zus van Vicky, die in het huis ernaast woont. Die soep wordt elke dag vers gemaakt door de mama’s uit de buurt.”

Maar daar blijft het niet bij. Op vraag van Caroline Micholt hebben de lokale handelaars een box geplaatst waarin iedereen die dat wenst een financiële bijdrage kan stoppen voor het getroffen gezin. “Heel Baliebrugge leeft mee met Vikcy en Kevin”, vervolgt Caroline. “We wonen dan ook allemaal onder dezelfde kerktoren.”

Resultaat zien

“Mensen steunen vaak goede doelen waarbij ze nooit het resultaat van hun bijdrage te zien krijgen. Wij hebben beslist om ons goede doel in de buurt te zoeken. Onze warmste week speelt zich nu dicht bij huis af.”

“De inzamelactie loopt tot woensdag 20 december. Daarna zullen we de opbrengst overhandigen aan Vicky, Kevin, Hanne en Thibo.”

De inzamelboxen zijn te vinden bij slagerij De Posthoorn, bakkerij Seynaeve, kapsalon Kenzo, apotheek Coorevits, café De Klakmolen en het Smatch-warenhuis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen