Titelverdediger Carlos Alcaraz moet in kwartfinale ATP Madrid z’n meerdere erkennen in Andrey Rublev, Jannik Sinner geeft geblesseerd forfait

Alcaraz feliciteert Rublev.© Getty Images

Carlos Alcaraz (ATP-3) zal het Masters 1.000 van Madrid (7.877.020 euro) geen derde keer op rij winnen. In de kwartfinales van het graveltoernooi in de Spaanse hoofdstad werd de twintigjarige Spanjaard woensdag met  4-6, 6-3 en 6-2 uitgeschakeld door de Rus Andrey Rublev (ATP-8). Met Sinner verliest het toernooi nog een topfavoriet.

Belga
Bron: BELGA

In de halve finale neemt Rublev het op tegen de winnaar van een duel tussen de Amerikaan Taylor Fritz (ATP-13) en de Argentijn Francisco Cerundolo (ATP-22). 

Alcaraz, die zondag zijn 21e verjaardag viert, startte zijn gravelseizoen in Madrid. Vorige maand paste hij wegens een pijnlijke voorarm voor de toernooien in Monte-Carlo en Barcelona. De 26-jarige Rublev is pas de tweede tennisser die erin slaagt de jonge Spanjaard  te verslaan op het gravvel in Madrid. Bij zijn debuut in 2021 ging Alcaraz er in de tweede ronde uit tegen Rafael Nadal.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Sinner geeft geblesseerd forfait voor kwartfinale

Jannik Sinner (ATP 2) zal niet aan de haal gaan met de eindzege in de Spaanse hoofdstad Madrid. Wegens een blessure aan de rechterheup zag het Italiaanse topreekshoofd zichzelf genoodzaakt om verstek te laten gaan voor zijn kwartfinale van donderdag tegen Felix Auger-Aliassime (ATP 35). De Canadees krijgt op die manier zijn ticket voor de laatste vier cadeau. In de halve finales zal hij het opnemen tegen de Rus Daniil Medvedev (ATP 4) of de Tsjech Jiri Lehecka (ATP 31). Laatstgenoemde versperde de 37-jarige Spanjaard Rafael Nadal dinsdag de weg naar de kwartfinales.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen